Fritz: „Gata cu semaforișoara”. Zeci de semafoare din Timișoara au fost demontate

semafoare demontate

Dominic Fritz anunță că 23 de semafoare „inutile” au fost demontate în cursul zilei de marți, urmând a fi date jos alte încă o sută. „Gata cu semaforișoara. (…) Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătățească traficul”, a precizat primarul Timișoarei.

În urmă cu câțiva ani, Timișoara a fost umplută de semafoare, așa că internauții s-au grăbit să numească orașul „Semaforișoara”. Dominic Fritz a anunțat că Primăria Timișoara a luat decizia de a demonta zeci de semafoare care ar fi fost montate inutil în diferite intersecții din oraș. Acțiunea va continua și în perioada următoare.

Gata cu semaforișoara. Azi (n.r. marți) am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuăm cu alte încă o sută. Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare. Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătățească traficul”, a afirmat edilul-șef.

Dominic Fritz susține că după ce semafoarele au fost demontate de pe Proclamația de la Timișoara, tramvaiul circulă mai repede pentru că nu se mai oprește la fiecare semafor.

Primarul Timișoarei a anunțat că intersecțiile din care se demontează semafoarele sunt: Proclamația de la Timișoara – Pacha; Proclamația de la Timișoara – Griselini; Mihalache – Antonn Pann; Mihalache – Neculuță; Preyer – Mangaliei; Preyer – Crizantemelor; Piața Mocioni (spre Bulevardul Regele Carol I); 3 August – Ep. Lonovici.