Schimb de experiență la nivel înalt. Prietenie fără frontiere!

După ce în martie 2013 Bocşa s-a înfrăţit cu localitatea Petrovac na Mlavi din Serbia, luna trecută administraţia locală şi-a propus să întărească relaţia de prietenie printr-o vizită la vecinii sârbi. Schimburile de experienţă nu se vor opri aici, porţile oraşului deschizându-se şi către alte instituţii.

O delegaţie de nouă persoane din oraș s-a deplasat în aprilie pe malul celălalt al Dunării, la Petrovac na Mlavi, pentru a-i cunoaşte mai bine pe prietenii sârbi. Începând cu primăria, oaspeţii români au vizitat toate instituţiile publice din oraş şi au urmărit modul de funcţionare al acestora.

Oraşul este dezvoltat sănătos şi, chiar dacă ei încă nu au aderat la Uniunea Europeană, birocraţia nu este atât de mare ca la noi. M-a impresionat foarte tare modul în care oamenii de acolo privesc lucrurile, modul în care guvernul înţelege să investească în fiecare oraş, precum şi dinamica de care dau dovadă prietenii noştri sârbi”, a declarat, pentru Express de Banat, primarului oraşului Eugen Cismăneanţu.

liut_2  liut_1

Primăria şi Consiliul local Bocşa doresc, împreună cu partea sârbă, să atragă cât mai multe fonduri europene prin Programul de Finanţare Transfrontalieră al Uniunii Europene. Înfrăţirea dintre cele două oraşe nu va consta doar în acest aspect, ci și în organizarea şi împlinirea mai multor colaborări cultural-sportive.

,,Suntem dispuşi să îndeplinim tot ceea ce este benefic pentru cele două oraşe, Bocşa neavând nimic de pierdut în urma acestei legături. Prin înfrăţiri şi colaborări, de asemenea, vom deschide porţile oraşului şi către alte instituţii sau localităţi, pentru că, până la urmă, aceste schimburi de experienţă nu pot să ne facă decât bine”, a mai adăugat edilul Eugen Cismăneanţu.

Împreună cu conducerea Primăriei Petrovac na Mlavi din Serbia, administraţia locală a stabilit ca următoarea întâlnire dintre cele două oraşe să se desfăşoare la începutul lunii iunie, tot pe malul celălalt al Dunării.