Asociația Nevo Parudimos, alături de alte 14 organizații partenere la nivel european, începe procesul de schimb reciproc de bune practici de incluziune a romilor în cadrul proiectului Dream Road-Regiunea Dunării pentru acces îmbunătățit și eMpowerment pentru dezvoltarea ROmA.
În acest sens, toți partenerii au organizat o întâlnire online în data de 03.06.2021 în care au pus la punct următoarele activități din cadrul proiectului axate pe transformarea relațiilor sociale și împuternicirea grupurilor defavorizate, prin schimb de inițiative de împuternicire a comunităților de romi. Acest schimb de bine practici are ca și scop o mai bună abordare a nevoilor observate în comunitățile implicate.
Colectarea bunelor practici va genera idei noi, iar evaluarea diferitelor roluri și înțelegerea dinamicii locale în cadrul acestor exemple va preveni posibile erori de lucru în procesul de incluziune a acestor grupuri. Dintre aceste bune practici ce vor fi împărtășite în cadrul proiectului Dream Road se vor alege cele mai bune metode de lucru, testate de către asociațiile/instituțiile partenere care vor fi centralizate într-un manual electronic de bune practici. Transferabilitatea acestora practici în regiunea Dunării va duce la creșterea numărului de instrumente pe care organizațiile pentru romi să le aibă la îndemână în activitățile lor viitoare și va atrage posibile parteneriate cu instituții abilitate în domeniu.
Proiectul DREAM ROAD este susținut de Programul transnațional Interreg Danube și este implementat de 15 parteneri din 10 țări din regiunea Dunării. Romii sunt reprezentați în toate țările parteneriatului, cu modurile lor de viață și provocările cu care se confruntă, acestea fiind diferite de la țară la alta.
DREAM ROAD explorează și dezvoltă întregul potențial al acestor comunități și al membrilor lor care se confruntă de cele mai multe ori cu situații de excluziune și discriminare, considerând că impactul pozitiv semnificativ se obține numai prin implicarea tuturor actorilor societali. Proiectul urmărește să sprijine nu numai importanța educației, ci și a modernizării și digitalizării în comunitățile de romi.