Schemele ministrului Vâlcov aduc 600 de milioane de euro firmelor mici!

Darius Vâlcov, ministrul Bugetului, a prezentat cu ocazia vizitei efectuate la Reşiţa câteva dintre oportunităţile pe care le au firmele mici şi marile companii cu intenţii de dezvoltare în următorii şase ani.

Într-un judeţ în care chiar şi cei mai importanţi oameni de afaceri recunosc că totul se prăbuşeşte, ministrul Vâlcov invită societăţile comerciale să aplice pentru schemele de ajutor de stat. Este vorba despre două astfel de scheme care se derulează pe şase ani, în perioada 2014-2020. Fiecare schemă are un buget de 600 de milioane de euro, câte 100 de milioane de euro pe an, pentru fiecare schemă.

“Prima schemă se adresează companiilor care doresc să creeze noi locuri de muncă şi care au posibilitatea să facă peste zece locuri de muncă. Toate companiile care vor accesa această schemă vor primi înapoi pentru doi ani din partea statului 35 la sută din sumele cheltuite cu plata salariilor, respectiv a contribuţiilor. A doua schemă e adresată în special marilor companii, care au posibilitatea să facă investiţii de peste 10 milioane de euro. 35 la sută din aceste investiţii se va rambursa de către statul român”, a declarat ministrul Bugetului. Până în momentul de faţă, există doar 29 de solicitări în acest sens.