Frunzăverde verifică investiţiile la sistemul de apă şi canal! Reşiţa mai primeşte 42 de milioane de euro!

Numeroase localităţi din Caraş-Severin au deschise şantiere majore pentru realizarea sau extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a continuat astăzi seria de vizite de verificare în teritoriu a stadiului lucrărilor ce au drept scop îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi canalizare cu o deplasare în cartierul reşiţean Câlnic.

Noroi, drumuri sparte, praf şi zgomot mult, utilaje mari şi muncitori care robotesc de zor la un proiect pe care câlnicenii l-au aşteptat de mulţi ani. Dacă scopul e nobil şi termenul de execuţie rezonabil, nu mai contează deranjul. Dar pentru ca lucrurile să meargă bine, mai ales că suntem şi în plină campanie electorală cu miză mare, conducătorii judeţului ies tot mai des în teritoriu. Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, însoţit de conducerea Aquacaraş şi de reprezentanţi ai societăţii Hidroelectrica, în calitate de executant al lucrărilor, au vizitat şantierul de la Câlnic.

Suntem pe şantierul unde lucrează Hidroconstrucţia, aici, în Câlnic, practic la lucrări finanţate din POS 1 de mediu – fonduri europene. Pentru Reşiţa, această secvenţă înseamnă 16 milioane de  euro, în principal pentru reabilitare şi extindere de reţele de apă şi canalizare. Cu această finanţare pentru Reşiţa, vom ajunge la circa 83 de milioane de euro, ISPA – finalizată, această a doua fază pe POS 1 de mediu, în curs de finalizare, termenul fiind la sfârşitul anului 2015”, a explicat Sorin Frunzăverde.

Investiţiile în reţeaua de apă şi canalizare nu se opresc însă aici. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a anunţat că judeţul a mai câştigat un proiect care aduce bani pentru apa şi canalizarea din localităţile sale.

Consiliul Judeţean şi AquaCaraş au câştigat încă un program de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare, finanţat din Programul Operaţional Sectorial 2 de mediu, în valoare de 177 de milioane de euro, pe tot judeţul. Reşiţa deţine acolo o finanţare de 42 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, la finalul anului 2015, în Reşiţa vom implementa lucrări de 83 de milioane de euro, ce înseamnă apă, canalizare, uzină de apă, staţie de epurare, iar la finalul anului 2017, cu cele 42 de milioane de care beneficiază Reşiţa vor fi 125 de milioane de euro. Tot apă, canalizare, extindere reţea de apă, extindere reţea de canalizare, uzină de apă şi staţie de epurare”, a mai detaliat Frunzăverde la Câlnic.

Investiţiile preconizate pentru Reşiţa înseamnă reabilitarea a 129 km de reţea de alimentare cu apă, 33 km de reţea nouă, 94 km de reţea de canalizare reabilitată, 66 km de reţea nouă de canalizare, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Comments

  1. Radivoj says:

    Santierul suli mele , eu nu vad nici un fel de santier si nici utilaje pentru lucrari de ”MILIONE DE EURO”, ci vad doar o adunatura de banditi-hoti iesiti la o plimbarica .