Schelean ar lăsa traseiştii politici fără mandat! Frunzăverde, nu!

Liderii noului PNL au poziţii personale diferite atunci când se pune problema pierderii mandatelor de către aleşii locali ce au migrat de la un partid la altul înainte de alegerile prezidenţiale.

Peste o sută de primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni din Caraş-Severin se văd în pericol de a-şi pierde mandatele după ce Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate formulată de către PNL cu privire la ordonanţa migraţiei aleşilor locali. Părerile sunt împărţite legat de ceea ce ar trebui să se întâmple cu traseiştii politici. Opiniile sunt diferite chiar şi printre membrii noului PNL, partid care a reclamat ordonanţa ca fiind neconstituţională.

Să plece Ponta şi Dragnea!

Valeria Schelean, spre exemplu, este de părere că aleşii locali în cauză ar trebui să-şi piardă mandatele. Şi-a exprimat însă această părere în calitate de jurist, şi nu de copreşedinte PNL. „Această ordonanţă a adus atingere statului de drept. În primul rând nu ar trebui să mai avem acest avocat al poporului, pe domnul Ciorbea, pentru că a avut prerogativa constituţională să atace ordonanţa înainte ca ea să ajungă în Parlament pentru a fi aprobată. Ea nu ar fi produs efecte dacă avocatul poporului şi-ar fi îndeplinit îndatoririle constituţionale pe care le are. Ca jurist, deci nu o luaţi ca pe o poziţie oficială a PNL-ului, cred că ar trebui ca primarii care au plecat la o altă formaţiune politică să-şi piardă mandatul, fiindcă nu aveau această opţiune înainte de existenţa ordonanţei. Structura consiliilor locale şi judeţene ar trebui să se reîntoarcă la faza în care au fost în 2012, să reflecte dorinţa românilor. Majoritatea parlamentară va decide cu privire la aceste aspecte şi cred că ar trebui să fie chiar un consens politic pe această temă. E un motiv să plece domnul Ponta şi domnul Dragnea din conducerea Guvernului, pentru că este evident că s-a nesocotit statul de drept prin această ordonanţă”, a declarat deputatul de Caraş-Severin. Din fostul de acum PDL, după ordonanţa migraţiei, au mai rămas 88 de aleşi locali.

Nu li se poate întâmpla nimic!

Sorin Frunzăverde este convins că lucrurile vor sta cu totul altfel. Explicaţia e una cât se poate de simplă. În momentul în care au optat pentru altă formaţiune politică, ordonanţa era perfect legală. „O ordonanţă de urgenţă din momentul în care este publicată în Monitorul Oficial produce efecte. Pentru primarii care au migrat a reprezentat o prioritate juridică şi politică. Din punct de vedere juridic nu li se poate întâmpla nimic. În momentul în care au plecat dintr-un partid în altul aveau cadrul legal să o facă fără să-şi piardă mandatul. În baza hotărârii Curţii, niciun Parlament al României nu va mai putea da o lege a migraţiei sau o ordonanţă de migraţie”, a comentat Frunzăverde.

Comments

 1. alexandru nemoianu says:

  Cu toata siguranta ca Valeria Schelean are dreptate.Ea este un om politic care se gandeste la viitor si care are un VIITOR.Frunzaverde dovedeste din nou ceeace este: un om incorect.In momentul de fata el are “dreptate”,legea nu poate fi aplicata retroactiv.Dar in egala masura declaratia facuta arata ca Frunzverde este un cadavru politic.

 2. Popescu Mircea says:

  Alexandru Nemoianu eu cred ca tu nu sti pe ce lume traiesti. Se vede ca nu ai pic de cultura politica in tine, Frunzaverde a adus cele mai multe fonduri in acest judet si este pe primul loc in tara in ceea ce priveste accesarea acestor fonduri.

 3. Popescu Mircea says:

  Cei fara coloana au plecat, niste visatorii….

 4. baban gelu says:

  Valerica tu ai intrat in parlament de pe locul doi adica,,impinsa de la spate”ce tot vorbesti tampeni.poate ca primarii si consilierii care au trecut nu au vrut sa fie in acelasi partid cu tine si basisti tai,sa-ti fie rusine in loc sa faceti treaba tu apari numai prin ziare.

 5. alexandru nemoianu says:

  Frunzaverde a facut din traseismul politic o virtute.Este la fel de limpede ca nivelul judetului Caras Severin s-a schimbat in ultimii douazeci de ani.Dar intrebarea este cat de mult s-ar fi putut schimba in lipsa lui Frunzaverde.Cei care cauta sa cante osanale lui SF nu sunt decat sicofanti(sa de afle bine cei doi anteriori si sa caute in dictionar intelesul cuvantului) penibili.Valeria Schelean este un om politic cu VIITOR ,SF este un cadavru politic.