Scenariu de groază pe E70! S-a activat Planul Roșu de intervenție! [FOTO]

Pe Drumul European E70 s-a activat astăzi Planul Roșu de intervenție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a pregătit un scenariu de groază: un accident rutier cu 3 autoturisme și 10 victime, unele dintre ele încarcerate.

Între localitățile Zăgujeni și Constantin Daicoviciu, între orele 11.30 și 13.00 angajații ISU Caraș-Severin, împreună cu structurile cu care se cooperează în cazul unor accidente rutiere grave (Poliție, Ambulanță), participă la un exercițiu. Scenariul pus în aplicare este un accident rutier cu 3 autoturisme implicate și 10 victime cu diferite leziuni, unele dintre ele fiind încarcerate.

„Scopul exercițiului vizează verificarea viabilității procedurilor și planurilor operative și de cooperare, fluxului informațional, capacității de reacție și de decizie a factorilor implicați, precum și antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea acestui tip de situație de urgență”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Exercițiul se desfășoară într-o benzinărie dezafectată pentru a nu încurca circulația pe E70. Cu toate acestea, traficul rutier va fi dirijat de polițiști în momentul în care ambulanțele vor pleca de la locul exercițiului, cu „victimele” implicate.