Scăpăm de dosarul cu șină în instituțiile publice. A fost propus un proiect de lege privind debirocratizarea

Instituțiile nu vor mai avea voie să solicite cetățenilor acte sau copii după acte emise de autorități publice, dacă un proiect de lege privind debirocratizarea propus de un deputat PNL va fi adoptat. Astfel, în viitor, vom putea scăpa de clasicul dosar cu șine.

Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș, a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre un proiect de lege propus de un coleg de-al său liberal, George Tuță, care vizează interdicția adresată instituțiilor de a mai cere acte sau copii după acte emise de autorități publice.

Săptămâna trecută am reușit să depunem o propunere legislativă vizavi de debirocratizare și digitalizarea instituțiilor. De exemplu, dacă Primăria Timișoara eliberează un certificat de urbanism sau o autorizație de construire, când te duci următoarea dată la Primăria Timișoara pentru ați elibera acte să nu mai fie nevoie să vină cetățeanul cu ele de acasă. Este normal ca dacă Primăria Timișoara le-a eliberat să le și aibă, să-și digitalizeze și arhiva și să se debirocratizeze toată nebunia asta cu acte peste acte, dosare cu șină în toate instituțiile publice“, a explicat Cosmin Șandru.

leader board 728 x 90 px

Dacă proiectul va fi adoptat de Parlament, instituțiile publice vor fi obligate să își dezvolte baze de date interconectate și proceduri simplificate de interogare a acestora.