Bani de joacă! 500.000 de lei pentru înlocuirea elementelor din parcurile pentru copii

În bugetul local pe anul 2021 a fost alocată o importantă sumă de bani pentru achiziționarea de noi elemente de joacă pentru copii, care vor fi montate în parcuri și alte spații publice din municipiul Lugoj.

„Am alocat suma de 500.000 de lei pentru achiziția de locuri de joacă pentru copii. Vom merge pe soluții moderne, durabile, foarte rezistente la vandalizări, sigur mai scumpe, dar de foarte bună calitate. S-a văzut cât de repede se degradează și nu înțeleg apetitul ridicat al unora de a distruge acest mobilier urban, atât de important pentru copiii noștri. Fac apel din nou la cetățeni, dacă observă astfel de comportamente, să ne sesizeze și vom lua măsuri.”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Vechile elemente, care datau în majoritate din 2010, au împlinit durata de amortizare în 2020. Decizia de înlocuire a acestora a fost luată la începutul anului, în ședința de consiliu din 28 ianuarie.

leader board 728 x 90 px

Decizia privea locurile din Cartierul Balta Lată, Grădinița din Microraion III, Blocul Unic – Potcoavă, cartierele I. C. Drăgan, Microraion I, Stadion I, Stadion III, strada Herenedeștiului, Blocul ANL – strada Caransebeșului, Parcul Gării și Parcul George Enescu (ambele).

Au existat anumite cazuri de elemente cu „garanția” mult depășită. În Cartierul Micro I, unde acestea datau din 2005, durata de amortizare expirase în anul 2015.