Tablou ecologic! Creație din doze de aluminiu reciclate, realizată la Lugoj

Asociația Life-Lugoj30 lansa la începutul lunii aprilie o campanie de colectare a dozelor de aluminiu de la cetățenii municipiului, în vederea realizării unui tablou din aceste materiale, ce urma să fie înscris la concursul Can Art Festival, conștientizând totodată lugojenii cu privire la importanța reciclării.

În prezent, la mai bine de o lună distanță, tabloul a fost finalizat și înscris în competiție pe ultima sută de metri.

„Am reușit să înregistrez tabloul din doze în ultima zi de înscriere la concursul Can Art & Design Festival pentru premiul de 1000 de euro. Am degetele arse, tăiate și lipicioase pentru că materialul din doze este unul dificil de lucrat, dar rezultatul final a meritat tot efortul și fără ajutorul dumneavoastră nu aș fi reușit așa că vă mulțumesc pentru fiecare doză în parte, în special persoanei care a lăsat săculețul cu doze de bere în fața porții. Nu suntem artiști și poate că lipsa experienței sau a talentului s-a observat, dar am realizat tabloul sub forma unei acțiuni de conștientizare pentru reciclarea dozelor de aluminiu, iar in cazul în care vom câștiga, vom folosi banii pentru următoarele proiecte.”, transmite Ștefania Ruxandra Șchiop, președintele Asociației Life-Lugoj30.

leader board 728 x 90 px

Dealurile eolienelor

Tabloul poartă numele „Dealurile eolienelor”, reprezentând un parc eolian construit pe dealurile din Romania, țară membră a Uniunii Europene. În imagine au fost contopite două elemente importante. Peisajul din interiorul cercului reprezintă misiunea oamenilor de a proteja mediul prin promovarea energiei regenerabile, iar imaginea din exteriorul cercului reprezintă drapelul Uniunii Europene și ideologia tuturor europenilor care doresc să protejeze mediul înconjurător, la fel cum se întâmplă în cadrul acestui concurs, care se desfășoară în 19 țări europene. Elementele care compun întreaga imagine a tabloului au fost selectate cu grijă, iar fiecare piesă are rolul său în cadru. Imaginea din exteriorul cercului a fost construită din aceeași nuanță de albastru ca a drapelului UE, iar pe alocuri se găsesc piese cu imaginea tricolorului României și motive tradiționale, lucru ce identifică originea tabloului și faptul că și în Romania sunt oameni cărora le pasă de mediu.