Scandalul de la Drumuri Județene ajunge la Poliție! Plângeri împotriva conducerii pentru abuz în serviciu

scandal,poliție,drumuri județene,direcția,examen,abuz în serviciu

Proteste nemaiîntâlnite și plângeri pentru abuz în serviciu. La asta s-a ajuns la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după un nou concurs pe post despre care angajații instituției spun că încalcă tocmai regulile stabilite de actuala conducere.

„Testarea profesională este ilegală, deoarece se încalcă regulamentul din Dispoziția 423 din 4 decembrie 2020, respectiv art. 36, întrucât colega noastră (…) este internată din 9 iulie în Spitalul Județean Reșița și potrivit regulamentului respectiv, testarea nu ar fi trebuit să aibă loc”. Este cel mai ciudat răspuns pe care angajații unei instituții publice l-au putut da la un examen scris, în semn de protest față de mascarada regizată de conducerea instituției respective. În cazul de față, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin.

Numai cei care nu cunosc starea tensionată generată de măsurile luate de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, nu-și pot imagina așa ceva. Ca să respectăm adevărul, de aproape nouă luni angajații DDJ sunt într-o permanentă tracasare, amenințați cu desființarea posturilor, supuși zi de zi unor șicane din partea conducerii acestei instituții. Bomboana de pe colivă a fost așezată la începutul săptămânii, când a fost organizat un simulacru de examen.

Cronologic, luni, 12 iulie, la ora 10 și 8 minute, angajații DDJ au fost anunțați că vor fi testați la ora 10.30. Din cei zece angajați, trei nu s-au prezentat, dintre care unul era internat în spital. Potrivit regulamentului de organizare și desfășurare a examenului de testare profesională pentru funcționarii publici ale căror posturi au fost desființate ca urmare a reorganizării activității, aprobat în decembrie anul trecut, testarea nu ar fi trebuit să se țină, întrucât un angajat era internat în spital. În plus, o astfel de examinare ar fi trebuit anunțată cu cinci zile înainte. Așa se spune la regulament. În paranteză fie spus, miza acestei testări este (sau era) singurul post disponibil la compartimentul „Achiziții”. Altfel spus, concurență mai ceva ca pe vremuri la Medicină sau Drept.

Probabil că, în oricare altă instituție de stat din țara asta, așa s-ar fi întâmplat, s-ar fi amânat testarea. Nu și în Caraș-Severin, unde regulile se schimbă în timpul jocului, iar legea este nesocotită tocmai de cei chemați să o respecte. Comisia de examinare, condusă de șefa DDJ, Maria Păulescu, a încălcat cu nonșalanță un act pe care chiar președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, l-a semnat la sfârșitul anului trecut. Sigur, nu a făcut nimic de capul ei, ci, așa cum susțin angajații, la îndemnul lui Romeo Dunca. Cei șapte angajați au intrat în sala de examinare, au scris textul acela de protest, apoi au ieșit rând pe rând afară, fără măcar să se fi uitat la subiectele ce le-au fost pregătite.

Ce va urma? Plângeri la Poliție pentru abuz în serviciu. Asta promit angajații Direcției de Drumuri Județene care au văzut multe la viața lor, dar așa ceva nu și-au închipuit niciodată că se va întâmpla. Și ca o ironie a sorții, în timp ce funcționarii publici vor fi dați afară unul câte unul, curierul Direcției este singurul care nu-și face griji că, vorba aia, chiar și în era digitalizării, tot e nevoie de cineva să ducă corespondența directoarei Maria Păulescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/