Gârboni mai câștigă un proces. Concursul organizat de Primăria Timișoara pentru funcția de director al Filarmonicii Banatul, suspendat de instanță

Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, a câștigat și cel de-al doilea proces împotriva Primăriei Timișoara, astfel că instanța a decis suspendarea concursului organizat de municipalitate pentru funcția de manager al instituției.

O nouă victorie în instanță a fost obținută de Ioan Gârboni împotriva Primăriei Timișoara. Ieri, Tribunalul Timiș a decis suspendarea concursului organizat de municipalitate pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii Banatul, pe care Ioan Gârboni o deține de 15 ani.

Admite cererea formulată de reclamantul Gârboni Ioan Coriolan în contradictoriu cu pârâții primarul municipiului Timișoara și municipiul Timișoara, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Dispoziției nr. 721/09.06.2021 a primarului municipiului Timișoara privind aprobarea măsurilor de organizare a concursului de proiecte de management pentru Filarmonica Banatul Timișoara, până la pronunțarea instanței de fond”, scrie în sentința dată de judecătorii Tribunalului Timiș.

De asemenea, Ioan Gârboni trebuie să primească și 1.240 lei de la Primăria Timișoara cu titlu de cheltuieli de judecată. Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată în termen de cinci zile.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni, Ioan Gârboni a mai câștigat un proces împotriva Primăriei Timișoara, prin care aprobarea evaluării sale a fost suspendată.

Ioan Gârboni conduce Filarmonica Banatul din Timișoara de 15 ani, iar în luna august a acestui an îi expiră mandatul. Asta după ce la evaluarea de la final de mandat, realizată în această primăvară, a obținut nota 8,70. Ioan Gârboni avea nevoie de nota 9 pentru a trece de evaluarea finală și a putea prezenta un nou proiect de management. Comisia care l-a evaluat pe Ioan Gârboni a fost formată din directorii de la filarmonicile din Satu Mare și Brașov, dar și consilierul local USRPLUS Răzvan Stana, de meserie medic veterinar. De altfel, Stana i-a oferit lui Gârboni cea mai mică notă.

În aceste condiții, nemulțumit de modul în care a fost evaluat, Ioan Gârboni a dat în judecată Primăria Timișoara, iar cele două procese au fost câștigate de directorul Filarmonicii Banatul.

Între timp, Primăria Timișoara a lansat concursul prin care caută un nou director al instituției, fiind înscriși patru candidați. Însă, procedura a fost suspendată.