Primăria Timișoara nu scapă așa ușor de directorul Filarmonicii Banatul. Ioan Gârboni a câștigat un prim proces

Ioan Gârboni nu va pleca așa repede cum își dorește noua conducere a Primăriei Timișoara din funcția de director al Filarmonicii Banatul. Gârboni a câștigat un prim proces intentat municipalității, prin care aprobarea evaluării sale a fost suspendată.

Ioan Gârboni conduce Filarmonica Banatul din Timișoara de 15 ani, iar în luna august a acestui an îi expiră mandatul. Asta după ce la evaluarea de la final de mandat, realizată în această primăvară, a obținut nota 8,70. Ioan Gârboni avea nevoie de nota 9 pentru a trece de evaluarea finală și a putea prezenta un nou proiect de management. Comisia care l-a evaluat pe Ioan Gârboni a fost formată din directorii de la filarmonicile din Satu Mare și Brașov, dar și consilierul local USRPLUS Răzvan Stana, de meserie medic veterinar. De altfel, Stana i-a oferit lui Gârboni cea mai mică notă.

În aceste condiții, nemulțumit de modul în care a fost evaluat, Ioan Gârboni a dat în judecată Primăria Timișoara. Iată că ieri judecătorii Tribunalului Timiș i-au dat câștig de cauză lui Gârboni într-unul dintre procese, astfel că aprobarea evaluării sale cu nota 8,70 a fost suspendată.

leader board 728 x 90 px

Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Municipiul Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara și, în consecință, respinge cererea formulată în contradictoriu cu acești pârâți, ca fiind introdusă împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul primarul Mun. Timișoara. Suspendă executarea Dispoziției nr. 631/17.05.2021, emisă de pârât până la soluționarea definitivă a acțiunii înregistrate în dosar nr. 2618/30/2021 al Tribunalului Timiș. Executorie. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, în cuantum de 1.190 de lei”, scrie în sentința Tribunalului Timiș.

Decizia nu este definitivă, Primăria Timișoara putând depune contestație.

După ce Ioan Gârboni a primit o notă mică, Primăria Timișoara a și lansat concursul prin care caută un nou director al instituției, la mijlocul lunii iunie.