SCANDALOS. Ministerul Educației lasă pe drumuri 15 elevi din Oțelu Roşu!

Mai mulți elevi din Oțelu Roșu ar putea avea de suferit din cauza riscului de abandon al proiectului ,,A doua șansă, o nouă șansă”, susținut de Ministerul Educației și Cercetării.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de patru ani. În primii doi ani, finanțarea a fost asigurată de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, domeniul major de intervenție „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, după care Ministerul Educației a finanțat salariile profesorilor pentru anul III de studiu al elevilor și primul semestru din ultimul an, considerat clasa a VIII-a. Din păcate, Școala Generală Nr. 3 din Oțelu Roșu, unitatea școlară care dezvoltă acest proiect, a primit refuz de finanțare din partea ministerului. Acum, solicită sprijinul primăriei pentru alocarea sumei de 11.000 de lei în vederea finalizării ciclului gimnazial pentru 15 elevi. Cererea va fi luată în discuție la ședința de lucru a Consiliului Local de la sfârșitul acestei luni.

Scopul acestui proiect este acela de a preveni fenomenul de părăsire timpurie a școlii de către elevii aflați în situații de risc și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor în legătură cu importanța educației în dezvoltarea durabilă a societății.