Grevă generală pentru țeapa din Parlament! Apostol le cască ochii naivilor!

Liderul CNS Cartel ALFA Caraş-Severin intenţionează să scoată funcţionarii în stradă după ce a găsit încă un argument pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică locală.

Marian Apostol întăreşte susţinerile altor sindicalişti din ţară potrivit cărora singura soluţie pentru o remuneraţie corectă a bugetarilor ar fi greva generală. „În prima zi din Săptămâna Patimilor s-a publicat Legea nr. 71/2015, de aprobare a OUG 83/2014 privind salarizarea bugetarilor în anul 2015. Prin această lege, ordonanţa iniţială a fost modificată/completată după voia onor parlamentarilor, important în ceea ce priveşte caracterul lor fiind primul punct: «… personalul (…) care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază și al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație va fi salarizat la nivelul maxim dacă își desfășoară activitatea in aceleași condiții»”, a explicat liderul Cartel Alfa Caraş-Severin.
Apostol atrage atenţia că pentru foarte mulţi bugetari această lege e o ţeapă de zile mari. „Toţi cei care ocupă posturi similare şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii vor fi salarizaţi la fel, la nivelul maxim! Perfect! Moral şi corect! Aşa au crezut mulţi ”naivi”, adică toate acele persoane care îşi închipuie că parlamentarii îi reprezintă cu cinste şi onoare! Numai că textul de mai sus nu se aplică tuturor salariaţilor din instituţiile şi autorităţile publice din ţară, ci doar pentru … «personalul din aparatul de lucru al Parlamentului și din celelalte instituții și autorități publice, salarizat la același nivel, precum și personalul din cadrul Consiliului Concurenței și al Curții de Conturi»”, şi-a motivat acesta opţiunea pentru a se intra în grevă generală.