SCANDALOS. „Jumătate din drumurile județului sunt pietruite sau ieșite din garanție! Practic, foarte puține sunt modernizate!”

explo 1000x200

Situația jenantă a drumului Fizeș-Berzovia și protestele inițiate de oamenii care își mănâncă zilele în gropi și noroi l-au determinat pe actualul număr 1 în Consiliul Județean, vicepreședintele Ilie Iova, să spună lucrurilor pe nume. Să spună ceea ce se cunoaște și se vede de ani de zile, dar a fost ocolit de factorii responsabili!

Înainte ca mai mulți cetățeni din Fizeș să amenințe cu intrarea în grevă din cauza mai multor probleme, printre care și cea a drumului, Ilie Iova a anunțat începerea lucrărilor. Și asta nu pentru că oamenii au fost foarte vocali, ci pentru că la administrația județeană există o prioritizare. În funcție de necesități, și nu de cine strigă mai tare! „Dacă era după cel mai vocal, primul lucru pe care trebuia să-l facă administrația județeană era cel de a aloca rapid fonduri pentru reabilitarea drumului Berzovia–Fizeș. M-am întâlnit a doua oară cu cetățenii din Fizeș și au înțeles foarte corect ce le-am spus noi. Nu putem aloca niște fonduri care ulterior să ni se impute nouă pentru că știam deja că în Comitetul de Dezvoltare Regională a fost votat acest obiectiv și bugetul pentru acest obiectiv. Este pe următorul proiect! Am reușit promovarea unei lucrări pe care Consiliul Județean a dorit-o de foarte mult timp. Modernizarea sectorului de drum de la Comorâște până inclusiv la Fizeș, limita cu județul Timiș. Am avut o întâlnire cu cetățenii din Fizeș și le-am arătat toată documentația care s-a aprobat pentru această lucrare”, declara vicele CJ înainte ca oamenii să amenințe cu intrarea în grevă.

Ilie Iova a mers mai departe și a vorbit foarte deschis despre un adevăr trist: „Caraș-Severinul are o situație atipică, la 800 și ceva de kilometri de drumuri județene, jumătate sunt drumuri pietruite sau ieșite din garanție! Practic, foarte puține sectoare de drum sunt modernizate!” Mai mult, pentru a risipi orice urmă de îndoială după condamnările lui Ianăș Roșeți și Ionesie Ghiorghioni, Iova a asigurat că de acum încolo va fi o transparență totală vizavi de organizarea licitațiilor pentru lucrări. „Se va scoate pachetul la licitație și din august, septembrie firma câștigătoare trebuie să-și respecte clauzele, iar din comisia de licitație nu va face parte niciodată directorul Direcției de Patrimoniu, Corina Pascotă, pentru că după aceea va gestiona proiectul și trebuie transparență totală”, a mai spus Iova.

banner 970 x 250