SCANDALOS. Fabrică de escrocherii pentru devalizarea bugetului județului! S-au sifonat miliarde!

La Direcția de Patrimoniu a Consiliului Județean Caraș-Severin s-a deszăpezit non-stop! Cel puțin așa reiese din documentele verificate de auditori!

Profitând, probabil, de așezarea geografică, într-o zonă de munte, șefii DADPP au semnat contracte pentru deszăpezire chiar și pentru perioadele în care nu a nins, a constatat Curtea de Conturi. Dar și președintele Consiliului Județean, Romeo Dumitrescu. ”Într-o perioadă de iarnă care a avut după părerea mea, ca unul care locuiește pe aici, cam trei săptămâni bune, au dus, spre exemplu, prestările SC Denis Montaj SRL Dognecea la cheltuieli în valoare 3,2 miliarde lei vechi, care nu sunt justificate! Nici prin situația meteo, nici prin materialul antiderapant împrăștiat, nici prin orarul de funcționare! Practic, aceste contracte iarăși sunt fără licitații, iar nu se prezintă suma contractual, iar la decontare nu se prezintă decât o ștampilă a juristului unic existent, fiica unuia dintre foștii directori. Nu este ștampila de «bun de plată», nu este verificarea de audit. Alte sume, și mai și, pe tronsoanele spre Oravița! Toate, miliarde și miliarde care trebuie recuperate!”, spune președintele Romeo Dumitrescu.

Președintele forului județean vorbește despre o adevărată de rețea de devalizare a bugetului public al județului. ”Aici este vorba despre o complexă fabrică de escrocherii care trebuie demontată definitiv!”, a mai spus Dumitrescu.

La rândul său, Corina Pascotă, directorul actual al DADPP, spune că deja s-au început proceduri în instanță împotriva funcționarilor care au semnat și decontat asemenea cheltuieli, urmând să fie aduse ca responsabili în consolidar și firmele care au semnat aceste contracte.