Ioan Popa îl vrea pe Cristi Chivu la FRF!

Primarul Reșiței a anunţat că sunt foarte mulţi sportivi reşiţeni pe care îi aşteaptă acasă!

Prezent la Conferinţa Repatriot, Ioan Popa a ţinut să sublinieze că zona Banatului de Munte are români renumiţi, care s-au întors acasă, dovadă că nu te prea poţi acomoda departe de casă oricât de mulţi bani ai câştiga. Pentru că tot acasă ai vrea să-i cheltuieşti!

„Mă refer la Cristi Chivu, jucător care şi-a încheiat cariera fotbalistică şi acum sper să-l sprijinim cu toţii să intre în domeniul de administrare al FRF. Noi îi facem lobby din Banat şi ar fi foarte bine ca oameni ca el să conducă destinele fotbalului, şi nu alţi neserioşi care nu au avut de a face cu fotbalul”, a spus proaspătul primar.

„Vă mai pot da un exemplu: Dorinel Munteanu, reşiţean care a trăit în Germania vreo 20 de ani, după care a revenit în România şi s-a reîntors acasă. Luminiţa Dobrescu, multiplă campioană europeană, mondială şi olimpică la înot, după ce şi-a terminat cariera sportivă, din păcate, Statul Român nu a sprijinit-o deloc şi a ajuns să lucreze în Portugalia şi Spania ani buni. Acum, din fericire, a venit înapoi acasă şi, având în vedere că sunt şi primarul Reşiţei şi că avem un bazin olimpic refăcut cu fonduri europene, mă voi ocupa ca Luminiţa Dobrescu să-şi găsească locul în acest domeniu la Reşiţa”. Popa a mai vorbit despre Marius Tobă, un alt sportiv de excepţie care are casă de vacanţă la Văliug şi care, deşi stabilit în Germania, vine an de an în ţară.

„Sunt şi oameni de afaceri care au reuşit la Reşiţa, spre exemplu, Ilie Stoichescu. După ce a vândut o companie de cablu unuia dintre grupurile mari de televiziune, omul s-a stabilit la Londra şi vine în România destul de des. Mi-a trimis un SMS să mă felicite că am câştigat Primăria şi să-mi spună că speră să reuşesc şi-n domeniul administraţiei publice. I-am răspuns că m-aş bucura dacă oameni ca el s-ar implica mai mult!”, a povestit Popa audienţei. Edilul a spus că este timpul ca oamenii de afaceri de succes să iasă din confortul lor personal, pentru că este obligaţia morală a fiecărui român, a antreprenorilor în special, să intre în domeniul administraţiei publice, domeniu care este în mare suferinţă acum în România.