SCANDALOS. ANAF lichidează Aquacaraș cu acordul politicienilor!

Consiliul Județean Caraș-Severin a luat în regim de urgență toate măsurile pentru a salva Aquacaraș, dar ANAF tot vinde societatea la bucată! Discuțiile politice și promisiunile liderilor politici de acum câteva săptămâni s-au dovedit a fi simple vorbe, aruncate la voia întâmplării.

12 decembrie este ziua critică pentru operatorul de apă-canal, a cărui conducere face eforturi să aducă societatea pe linia de plutire. În zadar pleacă acasă 100 de angajați! ANAF vinde tot ce prinde, iar pe lângă faptul că i-ar putea trimite pe toți în șomaj, generează incertitudine și asupra sutelor de milioane de euro care trebuie regăsite în condiții europene de viață în Caraș-Severin. Prin urmare, cu multă seninătate, în scurt timp, instituția anunță șase licitații pentru clădiri și două pentru mașini și utilaje. O nimica toată! Atitudinea inspectorilor însă arată faptul că întâlnirile politice au fost … inutile.

daniel_surdu_salarii_aquacaras„La ultima ședință care a avut loc la Instituția Prefectului, la care au participat prefectul, reprezentanții primăriei Reșița și ANAF, precum și la discuțiile care au avut loc atunci când am fost la Ministerul Fondurilor Europene, spuneau toți că se caută soluții la nivel județean pentru rezolvarea în bine a cazului Aquacaraș. S-a făcut și o cerere către minister pentru a se lua o hotărâre de guvern în acest sens. Ieri, Aquacaraș a depus la ANAF Caraș-Severin cererea de amânare a procedurilor de executare silită, precum și cererea de eșalonare a datoriei create de ISPA. Nu știu ce a făcut prefectul sau ANAF pentru a debloca situația operatorului, pentru că vedem că toate lucrurile se întâmplă invers. La urma urmei, cererea de amânare, precum și cea de eșalonare stau în pixul ANAF-ului, bineînțeles, și în lobby-ul prefectului care este inexistent pentru Aquacaraș, din punctul meu de vedere”, a precizat Daniel Surdu, președintele Acvabanat, în urmă cu puțin timp. 

La polul opus, legea e lege! Directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin, Mihaela Nicola, a declarat pentru Banat TV că nu există cale de întoarcere.

Nu a reușit să constituie garanțiile din motivele pe care dânșii le cunosc (…) La momentul de față, nemaiexistând niciun acord de principiu, s-a reluat procedura de scoatere la licitație a bunurilor în vederea îndestulării creanțelor pe care societatea le înregistrează atât la bugetul consolidat, cât și creanțele provenite din corecțiile stabilite de Ministerul Fondurilor Europene pentru fondul ISPA. Ceea ce avem la momentul de față, în speță vineri, s-a depus o cerere de a le pune la dispoziție fișa pe plătitor și, din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții societății, se pare că intenționează și au tot dreptul să depună o nouă cerere de eșalonare. În condițiile în care vor depune o nouă cerere de eșalonare, în funcție de ceea ce se va întâmpla la nivelul garanțiilor, vom urma procedura legală de amânare sau de continuare a procedurilor de executare. La momentul de față, neavând nimic, trebuie continuată procedura”, a subliniat directorul.

Dacă licitația are loc pe data de 12 decembrie, de sărbători, cărășenii riscă să stea ca-n Evul Mediu, fără apă la robinete. Asta, pentru că societatea nu va mai avea niciun utilaj de intervenție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/