Scandal pe reducerea asigurărilor sociale: ,,Guvernul Ponta le-a servit românilor o nouă minciună!”

Alianța Creștin-Liberală a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia atacă dur atât Guvernul Ponta, cât și decizia de amânare a reducerii CAS-ului cu cinci procente.

Potrivit documentului transmis de ACL, Alianța condamnă fățărnicia PSD care pretinde că susține măsura scăderii contribuțiilor de asigurări sociale la angajator, însă face tot posibilul să împiedice implementarea grabnică a acestei soluții care ar echilibra economia românească. Amânarea sesiunii extraordinare a Senatului pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5 la sută de la 1 octombrie și neconvocarea sesiunii extraordinare la Camera Deputaților pe același subiect arată cât se poate de clar că PSD și Guvernul Ponta le-au servit românilor o nouă minciună, se arată în documentul transmis.

Și liberalii cărășeni erau pregătiți să plece la București să voteze luarea unei astfel de decizii care, spun aceștia, era și unul dintre punctele din programul de guvernare al USL.

,,Eram pregătit să merg la București. Noi susținem reducerea, o vom vota, dar am impresia că ei nu mai vor această măsură și nu știu cum să o amâne. Vor să o întârzie, ca să depășească data de 1 octombrie, astfel încât să o aplice începând cu luna ianuarie. Nu au bani la buget, nu au încasările preconizate, deși efectele acestei reduceri nu se văd pe termen scurt. Roadele acestor scăderi se văd în 6 luni, 9 luni, un an”, a spus parlamentarul PNL Laurențiu Tocuț pentru www.expressdebanat.ro.