Scandal la firul ierbii! Mesajul consilierilor locali din Bocșa pentru cei care se plâng de vegetația din oraș

iarba coltul casei bocsa

Indiferent de culoarea politică, aleșii locali din Bocșa au un singur mesaj pentru locuitori: curățenia este o obligație a fiecărui cetățean, nu o opțiune. Consilierii au reamintit că legea permite și sancționarea celor care nu depun un minim efort pentru înfrumusețarea orașului, având în vedere că Serviciul de Gospodărie Comunală are prea puțini angajați pentru a putea face față.

În ședința ordinară de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat modificarea organigramei și a statului de funcții contractuale din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Comunală Bocșa pentru a putea angaja muncitori, în condițiile în care serviciul este în prezent depășit de situația din oraș. Numărul mic al lucrătorilor nu poate acoperi necesarul când vine vorba, spre exemplu, de tăierea vegetației. „Zilele acestea și-a dat demisia cel mai bun tăietor de iarbă de la noi, rămânem cu mai puțini angajați. Nu prea găsim oameni care să taie iarba. Acum vrem să mărim organigrama, să căutăm să angajăm doi, trei tăietori de iarbă. Vrem să aducem la Spații Verzi mai mulți oameni. Deocamdată nu avem nicio cerere.”, a explicat primarul Mirel Pascu în plen.

Edilul-șef a discutat cu directorii unităților de învățământ din oraș și i-a sfătuit să nu mai solicite personal de la Gospodărie pentru tăierea vegetației pentru că nu există suficienți angajați, așa că i-a rugat ca, acolo unde există personal pe zona de întreținere, curățenia să se facă în regim propriu. „Nu avem cum să facem față peste tot cu patru oameni”.

CITEȘTE ȘI: Primarul Pascu răspunde conturilor false: „Unii stau și vânează probleme ca să le strige pe Facebook”

Pentru ca lucrătorii de la Spații Verzi să facă față, este necesară implicarea activă a cetățenilor, fapt cu care au fost de acord toți consilierii locali. „Trebuie fiecare om să își taie iarba în fața casei, iar în momentul în care nu o taie, să fie sancționați, nu se poate altfel.”, consideră Carmen Miu, consilier PSD.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Viceprimarul liberal Sorin Perian a reamintit că Poliția Locală poate aplica sancțiuni celor care nu respectă o hotărâre mai veche de consiliu local care prevede că terenurile din fața caselor trebuie îngrijite de proprietari, nu de Primărie. „Poliția Locală are atribuții în a aplica amenzi cetățenilor care nu respectă obligația de a-și face curățenie în fața casei și de a-și întreține parcul. Gospodăria trebuie să cosească iarba în parcurile Primăriei, nu în fața caselor. Inclusiv asociațiile de locatari sunt obligate prin lege să își întrețină spațiile verzi, la fel și persoanele juridice.”

Maria Stoica (PSD) consideră inadmisibil ca cetățenii să aștepte ca Primăria să le facă ordine în fața locuințelor. „Există o hotărâre de consiliu prin care toți cetățenii din Bocșa sunt obligați să-și amenajeze spațiile din fața imobilului. În caz contrar, li se aplică sancțiuni. Nu putem începe acum cu sancțiuni, dar eu zic că e bine ca fiecare cetățean să fie informat, să le dăm un avertisment. Chiar dacă mai angajăm patru cosași, tot n-o să poată să facă față să meargă la fiecare casă să îi taie iarba din fața imobilului. Eu am plătit un om să vină să taie. Domnule, dacă ești gospodar, omul sfințește locul! Să fie clar! Așteptăm să ne vină Primăria să ne taie iarba din fața casei?! Ce gospodari suntem noi?”

Aripa PNL, prin vocea lui Petru Prorocu, a vorbit chiar despre o suprataxare a celor care nu respectă legea locală: „Să le mărim impozitul, ca să putem plăti cosașii. Există lege de supraimpozitare în acest caz.”

Proiectul de hotărâre supus dezbaterii a fost aprobat de toate partidele. Până când se va trece la amendarea celor care nu fac curățenie în fața caselor, Primăria caută personal. Cei care doresc să se angajeze trebuie să depună o cerere în acest sens la Serviciul de Gospodărie Comunală Bocșa.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/