Primarul Pascu răspunde conturilor false: „Unii stau și vânează probleme ca să le strige pe Facebook”

mirel pascu sedinta cl

Primarul Mirel Pascu reacționează la acuzațiile lansate de pe conturi false de Facebook, care, spune el, sunt comandate de oameni care au tot interesul să îl denigreze. Edilul-șef a dat un răspuns la nemulțumirile privind activitatea Serviciului de Gospodărie Comunală Bocșa.

Susține că, de obicei, nu răspunde comentariilor lansate în mediul virtual prin intermediul unor conturi false, însă de data aceasta problema este prea importantă pentru a fi ignorată și bocșenii de bună credință merită un răspuns. „Din principiu, nu răspund conturilor false și postărilor incerte, acelor postări în spatele cărora ştim deja cine se ascunde şi cine le comandă. Totuşi, nu pot să ignor câteva probleme care se ridică şi care trebuie lămurite, explicate, deoarece reţelele de socializare sunt folosite şi de către oamenii de bine, oamenii care chiar merită o discuţie serioasă şi o explicaţie pertinentă.”

Mirel Pascu a făcut referire la acuzațiile privind mizeria din Bocșa și vegetația crescută pe care cei de la Primărie nu o taie. Primarul spune că puținii oameni angajați la Serviciul Public de Gospodărie Comunală au bifat multe realizări, care pot fi puse în balanță cu minusurile. „Toate lucrările derulate în oraş sunt efectuate cu aceeaşi echipă de oameni de la SPGG (Gospodărie) și acei nu foarte mulţi beneficiari ai ajutorului social; cu aceşti oameni, o mână de oameni, întreţinem şi înfrumuseţăm oraşul şi cred că aţi observat o schimbare în Bocşa în acest sens; cu aceşti oameni am început şi continuăm lucrările de amenajare a zonei Izvor – Aleea cu Tei, Insula Paradis – şi a zonei Groza – locul de picnic şi de agrement; cu aceiaşi oameni am tăiat iarba în oraş, am amenajat parcări, pietruit străzi, am vopsit pomi, am reparat trotuare; cu aceiaşi oameni facem reparaţii în instituţiile publice, pe terenurile de sport, în şcoli; cu aceiaşi oameni încercăm să ţinem în frâu gunoaiele care, de la zi la zi, sunt tot mai multe: aceşti muncitori schimbă sacii de gunoi, mătură străzile, udă pomii și întrețin florile recent plantate, colectează gunoiul, repară trotuare, montează bănci, amenajează spaţiile pentru evenimentele publice, montează scene şi cară scaune şi bănci și lista poate continua.”

Pe lângă faptul că oamenii sunt puțini, aceștia nu pot fi puși la muncă 24 de ore din 24. Au și ei familii, probleme, dreptul la concediu. Ar fi mult mai simplu dacă și locuitorii ar fi mai implicați. „Este adevărat că oamenii noştri au tăiat iarba şi nu au reuşit s-o măture peste tot, s-o adune, dar ar fi frumos şi normal ca şi cetăţenii să-şi măture în faţa casei. În zona MFA şi în zona blocurilor de la piaţa din Bocşa Română se ridică gunoiul de trei ori pe săptămână şi după o zi este la loc. Să nu mai vorbim despre răutăţile unor oameni care, deşi tomberoanele sunt goale, aruncă gunoiul pe jos, lângă tomberon. Luăm în calcul şi contractarea unei firme pentru tăiatul de iarbă pe zona principală, dar un astfel de serviciu generează costuri în plus, iar eu am mers pe principiul economiei până acum.”, spune primarul.

Mirel Pascu este de părere că făcând apel la conturi anonime de Facebook lucrurile nu se vor îmbunătăți. „Să ne amintim de anii trecuţi când nu se întâmpla mare lucru în oraş, iar eu nu am comandat conturi false care să jignească pe reţelele de socializare. Probleme sunt pe toate străzile oraşului, pe fiecare metru pătrat sunt probleme şi trebuie intervenit. Din păcate, aceasta este realitatea în oraşul nostru, Bocşa a încremenit timp de 10 ani, iar astăzi, când lucrurile încep să funcţioneze, să intre pe un făgaş al normalităţii, unii stau şi vânează probleme ca să le strige pe Facebook!”

Ce spun consilierii locali din Bocșa? Îl susțin pe primarul Mirel Pascu atunci când vine vorba despre implicarea cetățenilor în activitățile de curățenie sau nu? Rămâneți pe Express de Banat pentru a afla opinia aleșilor!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/