FOTO. Îndrăznețe și pasionate, doamnele au dat startul festiv al Women Rally 2022

wr 4

Tradiționalul Campionat Național Women Rally – Bosch car Service, ediția 2022, a început, vineri, la Timișoara. La startul festiv s-au așezat doamnele participante alături de mașinile cu care se vor întrece în campionat. Concursul se va desfășura sâmbătă, pe un traseu special amenajat la Shopping City. 

Înainte de adunarea concurentelor pentru startul festiv, la Universitatea Politehnică din Timișoara, participantele au avut parte de un briefing unde organizatorii le-au detaliat întreg regulamentul și programul pentru ca totul să se desfășoare în condiții bune. Mai apoi li s-au înmânat trofeele câștigătoarelor competiției de anul trecut.

wr 8

Pentru prima dată, startul festiv a fost dat de două doamne, Daniela Mariș din partea CL Timișoara și Ruxandra Adam de la Consiliul Județean Timiș. Cele 3 mașini de deschidere au fost din gama Mercedes-Benz, mașini puse la dispoziție de Casa Auto Timișoara. Toate sunt electrice: EQA, EQB, EQC. Anul acesta, în competiție s-au înscris 48 de doamne care au venit la Timișoara din 16 județe ale țării.

„Am reușit să ne apropiem de 50 de participante, lucru pe care ni-l doream și care ne bucură foarte tare. Am dat startul festiv, avem participante din 16 județe. Reușim să revenim la formatul normal, la acel dineu pe care îl organizăm în showroom la Casa Auto Timișoara, lucru care nu ne-a fost permis în ultimii doi ani, în timpul pandemiei. Majoritatea doamnelor participante, în viața de zi cu zi se ocupă cu altceva. Eu însămi sunt medic stomatolog și sunt foarte multe stomatoloage la start, din București, Timișoara, Cluj-Napoca.”, a declarat Laura Savu, fondator și organizator Women Rally.

Sunt 5 ani deja de când Laura Savu organizează evenimentul dedicat doamnelor, iar de 4 ani și la Timișoara. Women Rally le încurajează pe femei să aibă mai multă încredere în abilitățile lor la volanul propriei mașini, în traficul de zi cu zi.

wr 7

„Eu sunt foarte plăcut surprinsă de faptul că foarte mulți domni, pe lângă faptul că au venit să le încurajeze pe doamne, le și admiră foarte tare și spun că atâta scârțâit de roți și frâne nu au auzit la multe competiții automobilistice. Clar, mă bucură foarte tare. Sunt foarte multe femei pasionate și acesta a fost și scopul înființării campionatului Women Rally, pe lângă faptul de a le încuraja, să le oferim această posibilitate de a participa cu mașina personală. Costurile de participare la un raliu cu o mașină pregătită sunt foarte mari, lucru pe care probabil nici jumătate din femeile de la Women Rally nu și l-ar permite și în contextul acesta avem un număr destul de mare, chiar și 80 de mașini la start. Doamnele au dreptul să aibă în dreapta o invitată și multe dintre ei au în dreapta pe cineva.”, a mai spus Laura Savu.

După startul festiv, doamnele au plecat în recunoașterea traseului, până la Shopping City Timișoara, acolo unde va avea loc competiția, în cursul zilei de sâmbătă. Manșele de concurs în care doamnele își vor putea demonstra agilitatea la volan se vor desfășura începând cu ora 10, iar de la ora 18 va avea loc afișarea rezultatelor. Evenimentul va putea fi urmărit live pe Facebook și Youtube. De la ora 19, la Casa Auto Timișoara va avea loc dineul oficial, urmat de festivitatea de premiere, de la ora 20.

Trofeul etapei este susținut de Casa Auto Timișoara. Campionatul este susținut de Bosch Car Service și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Sportului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/