Explozie într-un bloc de garsoniere din Lugoj. O tânără cu arsuri a fost dusă la spital

explozie 1
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Alertă, vineri seară, la Lugoj, unde la un bloc de garsoniere de pe strada Aleea Brazilor a avut loc o explozie. 40 de persoane s-au autoevacuat, iar o tânără de aproximativ 23 de ani care prezenta arsuri pe 9% din suprafața corpului a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Alerta a fost dată la ora 19.46 cu privire la o explozie neurmată de incendiu la etajul 1 al unui imobil cu patru etaje, un bloc de garsoniere situat pe strada Aleea Brazilor din municipiul Lugoj.

Detașamentul de Pompieri Lugoj a intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de salvare și intervenție la înălțimi și o ambulanță SMURD tip B. La fața locului au fost trimiși 10 subofițeri. Alertate au fost și autoritățile cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, precum Delgaz Grid, E-Distribuție sau Inspectoratul de Stat in Construcții.

explozie 2

promovare banner maxagro

„După efectuarea recunoașterii s-au constatat următoarele: deflagrația s-a produs la etajul 1, în urma acumulării de gaze de la o butelie cu gaz butan folosită pentru gătit și a fost afectată ușa apartamentului și geamul. În interiorul apartamentului se afla o persoană de sex feminin, aproximativ 23 ani, ce prezenta arsuri de gradul II pe ambele antebrațe, aproximativ 9% din suprafața corpului. Aceasta a fost predată de echipajul SMURD unui echipaj SAJ cu medic, sosit ulterior la locul intervenției. Victima a fost transportată la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Lugoj.”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

explozie 4

Din interiorul imobilului s-au autoevacuat aproximativ 40 locatari.

publicitate tmc 640