Primarul din Mehadia vrea monitorizare 24 din 24 de ore pe străzile comunei și în zonele vulnerabile!

camere video

Grigore Bardac a anunțat zilele trecute că a depus un proiect pentru atragerea fondurilor europene în vederea amenajării unei semaforizări inteligente pe DN 6, iar acum se gândește să împânzească toată comuna cu camere video.

Comuna Mehadia, dar și cele trei sate aparținătoare acesteia – Plugova, Valea Bolvașnița și Globurău – ar putea beneficia în viitorul apropiat de monitorizarea video 24 din 24 de ore. Primarul Grigore Bardac și-a propus să cumpere aproximativ 100 de camere video, dar cum costurile unei astfel de investiții nu sunt deloc mici, lucrează acum la documentația pentru atragerea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Dacă proiectul va fi eligibil, cetățenii certați cu bunul-simț, care vor continua să-și arunce gunoiul în locurile neamenajate, nu vor mai scăpa nesancționați.

„Așteptăm deschiderea următoarei componente din PNRR pentru a depune un proiect pentru implementarea în comună a unui sistem de monitorizare video. Din câte am înțeles, noua linie de finanțare se va deschide în august. Am vrea în jur de 100 de camere de supraveghere video, atât pentru monitorizarea traficului, cât și a zonelor vulnerabile de pe domeniul public, și a celor vulnerabile din punct de vedere al depozitării deșeurilor. Avem unele probleme cu abandonarea deșeurilor în locuri neamenajate. S-au creat două – trei zone în interiorul satelor, unde lumea s-a obișnuit așa, neconvențional, să arunce gunoiul acolo. Iar un astfel de sistem ne va ajuta să identificăm persoanele care continuă să arunce gunoiul în zonele neamenajate.”, spune primarul comunei Mehadia.