VIDEO. Scandal la Bocșa! Candidatul AUR la funcția de primar, scos din competiție?

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Candidatul AUR pentru funcția de primar al orașului Bocșa a fost întors din drum de către Biroul Electoral de Circumscripție pe motiv că dosarul său nu ar fi fost întocmit corespunzător.

Vicepreședintele AUR Caraș-Severin, Corneliu Zeicu, spune că lui Alexandru Tălpeanu, membru AUR, i s-a refuzat astăzi candidatura, anulându-i-se circa 50 de semnături. Motivul? Pagina cu aceste semnături nu ar avea antetul adecvat, cel care să menționeze că este vorba de orașul Bocșa. Zeicu ne-a declarat că lui Tălpeanu i s-ar fi refuzat inclusiv solicitarea de remediere a deficiențelor. Din acest motiv, membrii AUR aflați la fața locului au chemat doi avocați cu ajutorul cărora să își caute dreptatea.

Fără semnăturile anulate, candidatul AUR nu poate participa la alegeri, el neavând numărul necesar de susținători (500). Decizia Biroului Electoral de Circumscripție poate fi contestată în termen de 24 de ore.

UPDATE, ora 13.30

În hotărârea emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Bocșa se arată că Alexandru Tălpeanu și-a depus astăzi dosarul cu 547 de semnături. Au fost constate însă o serie de nereguli pe 11 dintre paginile cu semnături: fie nu este menționată localitatea de domiciliu a susținătorilor sau datele complete de pe cartea lor de identitate, fie nu este menționat orașul și județul pentru funcția la care se candidează sau numele și prenumele persoanei care a întocmit lista.

Hotărârea poate fi contestată la Judecătoria Reșița în termen de 24 de ore.

Reacțiile membrilor AUR:

1000x100 casa brutarului

UPDATE, ora 15.00

„Dosarul de candidatură a fost respins din cauza neatingerii numărului minim de 500 de semnături ale susținătorilor. Analiza a fost făcută în baza Legii 115/2015 actualizată, iar motivele detaliate ale respingerii candidaturii se regăsesc în cadrul hotărârii afișate la avizierul Biroului Electoral de Circumscripție”, a explicat Ionuț Gârtoi, membru al BEC Bocșa.

UPDATE, ora 18.30

Membrii AUR s-au întors în teren și strâng semnături pentru a putea depune dosarul candidatului Alexandru Tălpeanu la Primăria Bocșa. Corneliu Zeicu ne-a declarat că până la această oră s-au adunat circa 350 de semnături. Acesta a dat asigurări că dosarul complet, cu minimul de 500 de semnături, va fi depus până la ora 23.30.

expres banat 1000x100 (2)