Marcel Vela: „Nu am luat nicio decizie cu privire la Congresul PNL din septembrie”

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, dezminte informațiile potrivit cărora s-ar fi poziționat deja de-o parte sau de cealaltă atunci când vine vorba despre alegerea viitorului lider al partidului la nivel național. Senatorul susține că decizia se va lua în interiorul filialei județene.

În luna martie, Marcel Vela și-a exprimat susținerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL, ceea ce nu înseamnă însă că liberalii cărășeni îl vor vota pe acesta în Congresul programat pentru luna septembrie. Pentru ca un membru al PNL să poată candida la funcția de președinte, are nevoie de susținerea a cel puțin 10 filiale județene din țară. Dacă și Florin Cîțu va cere susținere din partea PNL Caraș-Severin pentru a putea intra în competiție, o va primi, spune președintele Marcel Vela. Asta nu înseamnă însă că liberalii cărășeni au hotărât deja numele candidatului pe care îl vor vota în septembrie.

„Nu am luat încă nicio decizie cu privire la Congresul PNL din septembrie. Vom anunța ce candidat vom susține după ce vom stabili acest lucru în interiorul filialei județene”, a declarat președintele Marcel Vela.

Congresul PNL pentru alegerea unui președinte va avea loc în 25 septembrie. Până atunci, în 7 august vor avea loc alegeri în interiorul PNL Caraș-Severin.