Scăderea producţiei creşte factura reşiţenilor la apă şi canalizare!

Marile companii ocolesc în continuare municipiul de pe Bârzava, iar asta îi afectează pe reşiţeni din toate punctele de vedere.

În absenţa firmelor mari de producţie, problema locurilor de muncă este încă nerezolvată la Reşiţa, dar, mai mult decât atât, reşiţenii vor plăti şi facturi mai mari la utilităţi din acelaşi motiv. Conducerea Aquacaraş, spre exemplu, a anunţat că va majora în perioada următoare tarifele pentru apă, dar mai ales pentru canalizare, invocând consumul redus.

„Va trebui să vedem ce măsuri luăm noi mai departe ca să rezistăm, să continuăm proiectele şi să funcţioneze sistemul în condiţii normale, să nu periclităm sub nicio formă activitatea de alimentare cu apă. Am făcut o estimare în iarnă, dar de obicei în prima parte a anului scade producţia. E al doilea an când se întâmplă aşa. Normal, da, e prevăzută o creştere a tarifului, mai mult pe canal decât pe apă, pentru că e după contractul de finanţare semnat în 2012. În total, până în 2015, ar fi vorba de o majorare de vreo 20 la sută. Să vedem când o aplicăm, noi am prevăzut în buget luna iulie-august. Va trebui să o aplicăm”, a declarat Anatoli Liber, directorul Aquacaraş.