Alertă de grad zero în Valea Ţerovei! Poliţia Locală are nevoie de întăriri!

Oamenii legii din subordinea administraţiei publice locale nu mai fac faţă misiunilor pe care le au de îndeplinit în ultima vreme.

Trei obiective foarte importante pentru reşiţeni, zona industrială – Valea Ţerovei, Grădina Zoologică „Ion Crişan” şi Cinematograful „Dacia”, nu vor mai fi supravegheate de ochiul vigilent al agenţilor Poliţiei Locale din Reşiţa. Consilierii locali au hotărât să externalizeze serviciul de pază la aceste obiective, deoarece poliţiştilor le este imposibil asigure cu succes protecţia lor.

„Este o cerinţă a mea mai veche, să fie externalizate serviciile de pază, atât în Valea Ţerovei, în zona industrială, cât şi la Grădina Zoologică. Au mai fost nişte tentative de a fi scoase la licitaţie aceste servicii. Nu s-a putut pentru că au fost aduse tot felul de argumente, modificări, şi iată că acum a fost aprobat. Poliţia Locală, după cum bine ştiţi, are atribuţii foarte, foarte multe şi nu are posibilitatea să asigure pe trei schimburi un număr de circa zece posturi”, a precizat primarul Mihai Stepanescu.

Pentru cele trei obiective, şeful Poliţiei Locale, Alexandru Ciati, ar trebui să dispună de mai mult de 30 de agenţi, deoarece, pe lângă cele zece posturi necesare, s-au mai luat în calcul posturile rezervă, concediile de odihnă şi, eventual, cele medicale. „Acest serviciu nu putea fi asigurat de Poliţia Locală. Am încercat aceste variante, cum de altfel am făcut, şi cred că putem fi exemplu pentru mulţi, toate lucrările în regie proprie, nu ca alţii, cu externalizări, În cazuri extreme, în situaţia asta, nu aveam altă posibilitate, decât să scoatem la licitaţie”, a mai spus edilul-şef.

Pentru serviciile de pază se vor plăti 7,48 lei/oră, faţă de 6,7 lei cât era până acum. Majorarea a fost cauzată de creşterea salariului minim pe economie de la 1 iulie.