FABULOS. Reşiţa dă campionul lumii la lupte pe plajă după ce a investit în el doar 386 de euro!

Cel mai bun sportiv din Caraş-Severin a obţinut o performanţă extraordinară în Grecia, fiind dublu medaliat cu aur pe plaja din Katerini-Pierria.

Vlad Caraş, sportivul Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, premiat recent cu echivalentul a 386 de euro după performanţele sale din 2013 care l-au propulsat în fruntea clasamentului celor mai buni sportivi din judeţ, a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de Lupte pe plajă. Campion mondial de juniori în 2013, la Casablanca, în Maroc, elevul lui Adrian Dacica şi-a apărat în Grecia titlul la categoria +80 Kg, dar marea lovitură a dat-o în competiţia seniorilor, unde a luptat la +90 Kg. Reşiţeanul s-a impus şi a obţinut titlul mondial, în ciuda faptului că a întâlnit adversari de top de pe întreg mapamondul.

„Este o performanţă extraordinară, a fost superb. Mă bucur că Vlad a reuşit să confirme şi la seniori. A întâlnit exact aceiaşi adversari din competiţiile de lupte libere, sportivi din Turcia, Grecia, Bulgaria, SUA. A avut meci cu un american cu peste 30 kg mai greu decât el. A avut şi meciuri grele, dar a ieşit totul perfect. Are un moral excelent, lucru pe care l-am şi urmărit la această competiţie, deoarece pentru el urmează Campionatele Mondiale de juniori din Croaţia”, a declarat antrenorul emerit Adrian Dacica pentru expressdebanat.ro.

Delegaţia României a mai obţinut un titlu mondial prin Tomi Hinoveanu, la seniori, +70 kg.

 

foto: frl.ro