Scădere ușoară a cazurilor noi de îmbolnăvire cu Covid-19, în Timiș. Încă 65 de paturi în spitale pentru pacienții infectați

vaccinare in Timisoara

Rata de incidență este în ușoară scădere în localitățile din Timiș care au înregistrat un număr mare de îmbolnăviri, în ultimele zile. La Timișoara, rata de infectare se situează în jurul a 13 la mia de locuitori. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu anunță că în spitale mai sunt paturi libere non-ATI, iar de miercuri vor fi amenajate și altele suplimentare.

Autoritățile județene se așteptau ca la finalul săptămânii trecute, localitățile cu cele mai mari incidențe din Timiș să ajungă la 20 la mia de locuitori. Vineri, Moșnița Nouă înregistra cea mai mare rată de infectare în județ: 18,29 la mie, sâmbătă a scăzut la 17,31, iar duminică a crescut din nou la 18,22 la mia de locuitori. Duminică, cea mai mare rată de infectare a fost raportată în Remetea Mare – 18,54. La Timișoara, incidența era duminică de 13,21 la mie.

„În Timiș, localitățile cu cele mai mari incidențe nu au ajuns la 20/1000 așa cum se părea la începutul săptămânii. Ba chiar au scăzut ușor spre 17. Și Timișoara stă de câteva zile în jurul unui 13/1000 foarte mare, oricum. În spitale mai sunt paturi libere non-ATI și de miercuri vom mai avea încă 65 de paturi pentru pacienții afectați de SARS-CoV-2. La unitățile de primiri urgențe nu sunt blocaje, având acum și un punct medical avansat în față la UPU județean. PMA este un cort mare în fața UPU, prevăzut cu aceleași dotări, număr de paturi, aparatură, personal ca interiorul unității de primiri urgențe. Inclusiv căldură, evident.”, a spus Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș.

Pe de altă parte, autoritățile anunță și o creștere a numărului celor care aleg să se vaccineze împotriva Covid-19, în cabinetele medicilor de familie și în centrele de imunizare din județ. De luni până vineri s-au imunizat cu prima doză 5.043 de persoane.

„Ceea ce arată că tot mai mulți timișeni cred în știința medicală, nu în zvonuri, iar noi sperăm ca acest trend să se păstreze și în săptămânile viitoare. Îi putem ajuta pe pacienți și pe cei din sistemul medical dacă ne vaccinăm sau ne protejăm de virus respectând regulile sanitare din pandemie.”, a completat subprefectul.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, la un pas de o nouă carantină. Drăgănescu: „Sistemul spitalicesc rezistă cu greu acestui asalt de bolnavi”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/