Deputatul Fălcoi, după nominalizarea pentru Apărare: „Nu am uitat nimic din ce am spus că trebuie făcut. Nu vor exista raportări triumfaliste”

Deputatul Nicu Falcoi desemnat de USR candidat pentru presedintia CJ Timis
untitled design set 970x90 px

Cătălin Drulă și Nicu Fălcoi sunt nominalizați pentru Ministerul Transporturilor, respectiv al Apărării, în propunerea de Guvern pe care Dacian Cioloș o va prezenta Parlamentului.

Nicu Fălcoi este deputat USR de Timiș, iar în legislatura trecută a fost senator. Este membru în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților și președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe. A absolvit Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica din Timișoara, iar anterior – Școala Militară de Ofițeri de aviație de la Buzău. Până în 2006 a fost ofițer MApN, pilot de avioane supersonice.

„Este o mare onoare și o imensă responsabilitate, iar aceia dintre voi care mă cunosc știu că voi face tot ce-mi va sta în putere pentru a mă ridica la înălțimea încrederii acordate. Știm cu toții că nu va fi ușor. Suntem perfect conștienți că acest guvern nu va trece ușor de Parlamentul a cărui configurație o cunoaștem foarte bine. Știm și că, în cazul în care va trece, un guvern monocolor este extrem de fragil și soarta lui depinde oricând de capriciile unei majorități parlamentare ostile reformelor pe care noi vrem să ni le asumăm. Asta nu-nseamnă însă că echipa USR poate fi descurajată așa de ușor. Facem ceea ce spunem și mergem până la capăt cu deciziile pe care ni le-am asumat.”, a spus Nicu Fălcoi.

Deputatul a mai precizat că în cazul în care va fi ministru, „lucrurile se vor schimba serios în minister”.

„Știu foarte bine care sunt deciziile cu care trebuie început pentru ca lucrurile să se schimbe în bine și n-am uitat nimic din ceea ce de-a lungul timpului am spus că trebuie făcut. Și, în mod cert, nu vor mai exista nici raportări triumfaliste, nici decizii luate fără consultarea unor adevărați specialiști în domeniile lor de activitate. Cum de altfel nu vor mai exista nici decizii majore fără consultarea tuturor forțelor politice din Parlament, pentru că apărarea nu este o chestiune de politică de partid, ci una de politică de stat.”, a explicat Fălcoi.

În ceea ce îl privește pe Cătălin Drulă, deputatul a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, din decembrie 2020 până în septembrie 2021. Anterior, în 2015, a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură. Drulă este deputat de Timiș din 2016.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/