Scad preţurile la chirii pentru firme în Reşiţa? „Ţară, ţară, vrem chiriaşi!/Pe cine?“

Pe piaţa imobiliară reşiţeană a crescut, din această săptămână, oferta de spaţii disponibile pentru închiriere de către persoanele juridice. Ca o consecinţă, este de aşteptat ca preţurile să scadă, că nu (chiar) toţi patronii se numesc Barbălată!

„Spaţii de închiriat!“, a anunţat în 11 ianuarie, cu rugămintea de a fi ajutat, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, Marian Apostol. Acesta face cunoscut că instituţia pe care o conduce deţine numeroase „spaţii neutilizate în acest moment, iar închirierea lor nu afectează activitățile culturale care se desfăşoară în interiorul Casei de Cultură, ci, având în vedere că această instituție se autofinanțeză în procent de 100%, dimpotrivă, le sprijină“.

Oferta Casei de Cultură este consistentă, însemnând spaţii care totalizează aproape 2.000 de metri pătraţi! Interesante sunt şi activităţile desfăşurate până nu demult în fiecare dintre aceste spaţii, toate dovedindu-şi în timp lipsa de rentabilitate! Concret, Apostol speră să găsească solicitanţi pentru: trei spaţii de birouri, a câte 15 mp; un spațiu compartimentat, totalizând 350 mp, aflat la parterul Casei de Cultură – fostul Club Barock; două spaţii de 300 mp fiecare – un fost depozit de mobilă şi apoi sală de jocuri pentru copii, respectiv o fostă discotecă; un depozit de 250 mp – fostul atelier de olărit, de la subsolul clădirii; un spaţiu de 100 mp cu anexe de 30 mp, unde pe vremuri era sală de biliard. Acesta din urmă, precizează Marian Apostol, ar fi „potrivit pentru amenajarea unui club-restaurant, aflat în curtea interioară a Casei de Cultură. Curtea interioară poate fi amenajată ca terasă de vară, folosindu-se în acest sens și fântâna florentină aflată în mijlocul curții”. Se oferă, de asemenea, spre închiriere fosta casă de protocol a sindicatelor din perioada comunistă, cu o suprafaţă de 60 mp, compusă din dormitor, sufragerie şi bucătărie, aflată în curtea exterioară a Casei de Cultură.

Nu credem că e cazul să intrăm şi în detaliile financiare ale ofertei. Cu certitudine, Apostol a mai încercat să închirieze spaţii în Casa de Cultură a Sindicatelor şi a înţeles că piaţa imobiliară reşiţeană impune ajustări ale preţurilor, mereu şi mereu, în jos! Şi nu vedem niciun motiv ca acum să fie altfel, din contră…

Sursă foto: Cristea Mircioane