Un reşiţean în fruntea FRF? Cristi Chivu: „Nu sunt pregătit!“

Reşiţeanul Cristi Chivu, în prezent observator tehnic la UEFA, a demontat zvonurile cum că va intra în cursa pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal. Şi a vorbit despre planurile sale.

Ofertat de Răzvan Burleanu, prin Adi Mutu, să se alăture actualei echipe care conduce FRF, dar luat în calcule şi de opozanţii acesteia, care l-ar dori împins în faţă în încercarea de a-l detrona pe preşedintele Burleanu, Cristi Chivu a declarat la Digisport că nu intenţionează să fac un pas în niciuna din aceste direcţii.

„Nu sunt pregătit. Dacă am avut succes ca jucător, nu înseamnă că pot fi un bun preşedinte de federaţie. Cunoştinţele mele pe partea administrativă sunt egale cu zero. Sau, mă rog, undeva pe-acolo, zero bară ceva! Nu pot să vin să-mi bat joc. Nu vreau doar să fac prezenţa în fiecare dimineaţă, dacă sunt ales, şi atât. Construcţia e lungă şi nu sunt pregătit”, a spus Cristi Chivu la emisiunea Digi Sport Special.

Chivu s-a referit şi la momentul electoral de la FRF din 2014, când a fost totuşi foarte aproape de federaţie. „În 2014 eram în echipa lui Gică Popescu, atunci când a candidat. Pentru mine el este omul care ar fi fost cel mai potrivit pentru funcţia respectivă. Atunci eram în organigrama executivă. Lucrurile erau bine bătute în cuie, dar s-a întâmplat ce s-a întamplat. Am rămas cu părere de rău.  El a avut de suferit, familia lui la fel. Cred că se putea rezolva problema şi nu trebuia sa plătească”, a declarat pentru Digisport fostul jucător al CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma, Inter Milano.

Cristi Chivu a mai spus că şi-a luat licenţa A şi că acum poate să fie antrenor secund în prima serie din Italia şi chiar antrenor principal la o echipă de Serie B. În vară a avut chiar ofertă de la un club din Italia, dar a refuzat. „Nu am vrut ca antrenorul principal care mi-a făcut oferta să fie supus unor zvonuri şi unor comentarii. Am intrat pe băncile şcolii cu gândul că nu o să fiu antrenor, dar am ieşit cu gândul că aş putea încerca ceva. La un moment dat, poate, dacă se iveşte o ofertă sau dacă mă mănâncă undeva… poate încerc să fac ceva. Aş vrea să antrenez la copii şi juniori. Cred că e bine sa încep aşa. Aş învăţa multe lucruri şi aş putea să experimentez”, a mai spus fostul căpitan al echipei naţionale, în tricourile căreia a jucat 75 de meciuri.

foto: arhivă EdB, 2013