Satele la care poți ajunge doar pe scară, căutate de turiștii de pretutindeni!

inelet

În Caraș-Severin există atât de multe locuri minunate, dar poate că cele mai încântătoare sunt, de fapt, cele la care poți ajunge cel mai greu. În această categorie intră și cătunele izolate ale comunei Cornereva, unde poți ajunge numai după ce străbați cărări șerpuitoare și poteci ce duc până-n vârf de munte.

Cătunele Ineleț și Scărișoara, două dintre cele 40 de sate ale comunei Cornereva, au devenit, în ultimii ani, tot mai căutate de turiștii care se aventurează să descopere viața celor aproape 100 de suflete care trăiesc rupte de lume și a căror cale de acces către civilizație sunt scările din lemn proptite pe un perete de stâncă, construite la începutul anilor ‘70.

Primarul Nicolae Novăcescu povestește că, la final de săptămână, în special în lunile de primăvară-vară, la Cornereva ajung turiști din toate colțurile țării și care, la plecare, se declară fermecați de locurile vizitate și de ospitalitatea localnicilor. „Ne bucurăm de toți cei care vin și ne vizitează, pentru că, la Cornereva, avem oameni gospodari și ospitalieri. Am avut turiști din toate colțurile țării, și nu numai, chiar și turiști străini, care au plecat încântați de frumusețea zonei noastre, de aerul curat de munte, de unicitatea locului.”, ne-a declarat primarul comunei Cornereva.

Nicolae Novăcescu mai spune că mulți dintre cei care au vizitat o dată Cornereva au revenit și a doua oară. Iar alții au rămas de tot, după ce și-au cumpărat fie o casă, fie o palmă de teren în zonă. „Dintre cei care ne-au vizitat, au fost și persoane interesate de achiziționarea unui teren în satele izolate, cele mai căutate fiind Ineleț, Dobraia, Scărișoara. Chiar și pentru Cracul Teiului am avut cereri. Sunt oameni cărora le place natura, zona, și unii vor doar să-și cumpere o casă de vacanță, ci au venit înspre noi cu solicitări pentru că doresc să și locuiască aici. Am avut în acest sens în jur de 10 – 12 solicitări, numai în ultimul an. Poate că și pandemia a jucat rolul ei în decizia oamenilor, dar și frumusețea zonei și aerul curat, de care în marile orașe nu prea mai ai parte”, a mai spus Novăcescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/