UPDATE. Șase reținuți pentru 25 de milioane! Pistol, liderul grupului infracțional care „păzea” județul, avea spatele asigurat de PSD! (GALERIE FOTO)

Perchezițiile de mare amploare făcute ieri de DIICOT Caraș-Severin și Serviciul Județean Anticorupție la firmele de pază din grupul Mike Security s-au soldat deocamdată cu reținerea a șase persoane, plasarea sub control judiciar a altor câteva, dar și cu demisia prefectului Nicolae Miu Ciobanu!

Viorel Pistol, patronul firmei de pază acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, a fost trimis aseară târziu în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Caraș-Severin. Pentru 24 de ore! Cel mai probabil, astăzi, va fi prezentat Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul reținut în dosar este unul fabulos: 25.000.000 de lei! Interesante sunt și legăturile lui Pistol cu lumea politică, în special cu PSD-ul. Prefectul Ciobanu, cel care nu iese niciodată din cuvântul nașului său, șeful PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a fost administrator la Mike Security. Mai mult decât atât, mai mulți aparținători ai unor șefi din IPJ, care stăteau drepți în fața lui Ciobanu, și-au angajat consoartele la firma generosului Pistol.

Alături de Pistol a fost reținut pe bază de ordonanță și Florel Tănăsie, administratorul SC PAD CONSULT SYSTEMS SRL. Contabila firmelor lui Pistol, Călina Craia, e vizată și ea de anchetă, precum și jurista Finanțelor Publice, Camelia Chivu. Anchetatorii vorbesc însă de implicarea mai multor persoane din cadrul autorităţilor statului și funcţionari bancari!

UPDATE, ora 14.00
Din cele șase persoane reținute aseară de DIICOT Caraș-Severin, doar trei au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre Viorel Pistol, patronul firmei Mike Security, Florel Tănăsie, administratorul SC PAD Consult Systems, și Olivia Matei.

gif card de energie dacus 1000x100

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661703423534″]

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!