Scandalul impozitelor și contrele Popa – Crina continuă! Prin comunicate de presă!

Președinții organizațiilor din Reșița ale PNL și PSD s-au contrat destul de dur în cea mai recentă ședință a Consiliului Local și sunt departe de a îngropa securea războiului pe tema impozitării clădirilor nerezidențiale! Nelu Popa și Ioan Crina au schimbat doar terenul, acum preferând un schimb de replici de la distanță, prin comunicate de presă!

Important om de afaceri în Caraș-Severin, Ioan Popa a afirmat în fața consilierilor locali că ar fi plătit la bugetul local suma de 100 de miliarde de lei! Crina a verificat ulterior afirmațiile președintelui liberal și a făcut unele precizări prin intermediul unui comunicat. Impozitele pe clădiri, colectate de la toate persoanele juridice în anul 2015, se situează în jurul valorii de 65 la sută din suma de 100 de miliarde de lei vechi amintită de domnul Ioan Popa, iar pentru societatea la care făcea referire domnul Ioan Popa a achitat impozit la bugetul local având o valoare de peste 100 de ori mai mică faţă de suma declarată de domnul Ioan Popa în cadrul ședinței, a explicat viceprimarul PSD cu atribuții de primar.

Nelu Popa a replicat, susținând că suma pe care o varsă în vistieria orașului este într-adevăr atât de mare cum a susținut în ședința de Consiliu Local: „Taxele plătite anual de compania Pangram SA Reșița nu se referă strict la impozitul pe terenuri și clădiri. Firma pe care o reprezint plătește peste 100 de miliarde (lei vechi) pe an taxe reprezentând impozite pe clădiri, TVA, impozite pe salarii și venituri, fără a pune la socoteală impozitele pe profit. Din aceste sume o bună parte se întoarce prin repartiție la bugetul local al Reșiței. Declarația din timpul ședinței de Consiliu Local a fost făcută pentru a legitima calitatea de contribuabil important, în susținerea demersului privind reducerea impozitului pe clădirile cu destinație nerezidențială. Evident, «clarificările» administrației publice locale sunt rău intenționate, având un scop precis: defăimarea. Consider că implicarea unei instituții publice în astfel de acțiuni nu este potrivită”.