Şase persoane infectate cu noul coronavirus la Anina. Unul dintre bolnavi a decedat!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Chiar dacă, de la începutul pandemiei, pe raza orașului Anina nu a existat niciun caz de infectare cu temutul virus din China, relaxarea măsurilor impuse de autorități și vizitele efectuate dintr-un colț într-altul al țării au schimbat cu totul datele problemei. Recent, în cartierul Brădet, șase persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Una dintre acestea, în vârstă de 89 de ani, de la care ar fi plecat totul, a pierdut lupta cu moartea la finele lunii trecute.

„Se pare că totul a pornit de la persoana în vârstă de 89 de ani, un bunic venit din județul Bacău în vizită la rude. Din păcate, acesta a pierdut lupta. Celelalte persoane se află în atenția DSP Caraș-Severin, luându-se măsura izolării la domiciliu”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de astăzi șeful administrației publice locale din Anina a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în cadrul întrunirii fiind luate măsuri suplimentare pentru a evita răspândirea virusului ucigaș:

„Săptămâna aceasta, orarul primăriei va fi modificat, ceea ce-nseamnă că oamenii vor avea acces doar între orele 10.00-13.00, câte o singură persoană în interior, restul cetățenilor sunt rugați să apeleze de la tehnologia modernă. De asemenea, terasele își vor putea desfășura activitatea în intervalul orar 08.00-23.00. În plus, la cumpărături vor merge maximum trei persoane. Din păcate, nu avem ce face. Trebuie să acționăm pentru ca situația să nu capete o altă turnură”, a mai precizat edilul-şef.