Şase, Pavilionul 6! Centru de recuperare pentru militarii reveniți din teatrele de operațiuni

A început reabilitarea Sanatoriului Militar din Băile Herculane. Ministerul Apărării Naționale a demarat lucrările de reabilitare și modernizare ale Pavilionului 6, din centrul imperial al Băilor Herculane, la 8 ani de zile de când a demarat documentația tehnico-economică.

Primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău, ne-a precizat că a fost emisă autorizația de construcție pentru imobilul ce aparține Ministerului Apărării Naționale, denumit şi Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, imobil care-și va păstra obiectul de activitate, anume oferirea de programe de recuperare avansată pentru militarii români răniţi în teatrele de operaţiuni. Fondurile pentru investiție sunt alocate de Ministerul Apărări Naționale, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inițial, pe locul Pavilionului 6 a fost „Ospătăria cea mare”, construită în anul 1824, care a ars în anul 1900. Pe locul fostei ospătării a fost construită, în anul 1906, clădirea actuală a Pavilionului 6. Proiectul clădirii, realizat de arhitecții Guido Hoepfner și Géza György, a fost selecționat în urma organizării unui concurs. Pavilionul 6, având o structură cu subsol, parter, mezanin și trei etaje, dotată la vremea respectivă cu lift hidraulic, a fost ultima și, totodată, cea mai impunătoare construcție din Ansamblul de Arhitectură Balneară „Piața Hercules”.

banner 970 x 250