Hurduzeu a acceptat! Lipește Caraș-Severinul de capitala culturală a Europei!

explo 1000x200

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a răspuns favorabil invitației lui Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, și pregătesc împreună strategia prin care Caraș-Severinul să înregistreze un număr record de turiști!

Întâlnirea de astăzi dintre Silviu Hurduzeu și Horațiu Rada face parte dintr-o campanie inițiată de Asociația Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii, lucru dezvăluit de omul de afaceri timișorean în luna decembrie, într-un interviu acordat în redacția Express de Banat, campanie prin care județele Caraș-Severin, Arad, Bihor sau Cluj sunt invitate să se implice în vederea dezvoltării mai multor programe culturale și turistice. Hurduzeu a explicat că, până în 2021, instituțiile de cultură vor încerca să întocmească și să depună proiecte, astfel încât, Caraș-Severinul să poată atrage turiști, atât prin evenimentele culturale ce urmează a fi organizate, cât și prin promovarea obiectivelor turistice pe care județul le are. La întâlnirea găzduită de sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin au mai participat managerul regional al asociației timișorene, Ionuț Suciu, conducerile instituțiilor de cultură, subordonate administrației cărășene, directorii și șefii de servicii cu atribuții în domeniul turismului, relațiilor externe și comunicării din cadrul instituției județene.

Horațiu Rada le-a arătar celor prezenți cum turiștii care vor vizita capitala europeană Timișoara în 2021 pot petrece mai multe zile în alte localităță din regiune. Tot în 2021, și orașul Novi Sad din Serbia a fost declarat capitală europeană, ceea ce poate lărgi mult aria de interes. Acest lucru înseamnă că județul Caraș-Severin ar putea fi bine acoperit, beneficiile impactului cultural, turistic și economic urmând a fi resimțite în regiune mulți ani după 2021, prin moștenirea construită în acest timp. Rada a vorbit totodată despre posibilitatea unei călătorii prin cultură în întregul Banat.

„Am întâlnit niște oameni foarte deschiși, de la reprezentanții instituțiilor culturale, la președinte, la cei de pe partea de turism. Am primit un mesaj foarte bun. Le-am spus că Timișoara 2021 trebuie să fie un proiect al regiunii. Cu toții putem câștiga foarte mult pe termen lung, iar Carașul, Banatul de Munte au un potential fantastic. În perioada următoare vom detalia puțin partea de organizare și corelare de programe culturale, turistice, în așa fel încât se fie cuprinse toate sub umbrela 2021. Într-o etapă următoare ne vom întâlni cu mai mulți primari din Caraș-Severin. M-am bucurat să găsesc o deschidere mare din partea tuturor celor cu care ne-am întâlnit astăzi”, a declarat Horațiu Rada pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250