Sârbii și bulgarii continuă să transporte ilegal migranți prin Timiș

migranti

Patru bulgari și un sârb sunt trimiși în judecată de procurorii timișeni după ce au fost prinși în timp ce transportau ilegal migranți prin Timiș spre granițele cu Ungaria.

Cei patru bulgari au fost depistați cu 10 într-o autoutilitară. Unul este acuzat de trafic de migranți și trei pentru complicitate la trafic de migranți.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 22.11.2022, inculpatul R.D., cu ajutorul inculpatului T.T., ar fi transportat pe raza localității Denta din județul Timiș, cu o autoutilitară, un grup de 10 migranţi de origine afro-asiatică, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, având ca antemergător un alt autovehicul în care se aflau inculpații V.R. și G.S.V., care ar fi acționat în scopul sprijinirii transportului de migranți, toți inculpații urmărind obținerea unui folos patrimonial”, aflăm de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cetățeanul sârb, cercetat și el pentru trafic de migranți, a fost prins cu autoutilitara plină de străini în vama Cenad.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 23.11.2022, inculpatul B.D. ar fi transportat cu o autoutilitară din Timișoara până la P.T.F. Cenad (unde a fost depistat), un grup de 18 migranţi de origine afro-asiatică, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, inculpatul urmărind obținerea unui folos patrimonial”, mai spun procurorii.

Dosarele au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Foto: arhiva