Sărbătorile de iarnă, ieri și azi. Zeci de felicitări din perioada comunistă, expuse la Reșița

felicitari expozitie
1000x100

Expoziție interesantă pentru cei care vor să retrăiască perioada comunistă de dinainte de sărbători, dar și pentru cei care doresc să cunoască o mică parte din practicile acelor vremuri.

Vernisajul unei expoziții inedite va avea loc mâine, la ora 12.00, la filiala „Lunca Bârzavei” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin. Este vorba despre felicitări de sărbători din colecțiile Arhivelor Naționale Filiala Caraș-Severin. Expoziția cuprinde 50 de felicitări din perioada comunistă și va fi prezentată de către dr. Ovidiu Roșu, șef serviciu al Arhivele Naționale Filiala Caraș-Severin. Felicitările vor rămâne expuse pentru public în cadrul bibliotecii până în data de 10 ianuarie 2022.

Cu acest prilej va fi lansat și concursul „Felicitare de sărbători”, adresat copiilor din învățământul primar, din județul Caraș-Severin. Concursul este organizat de Biblioteca Județeană și Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor în vigoare pentru instituțiile de cultură.