Sărbători pascale în Ineleț, cătunul izolat din Caraș-Severin

ineleț

„Ineleț – Oameni și Natură”, în a doua zi de Paști, un eveniment unic, memorabil, organizat de Prietenii Naturii Banat.

Sfintele sărbători de Paști nu se trăiesc și nu se simt în niciun loc, mai bine și mai frumos decât la sat. Pentru că la sat s-a născut veșnicia și tot aici, apropierea față de Dumnezeu și față de credință are cu totul și cu totul o altă însemnătate. Iar când vorbim de sate bătrâne, cătune izolate, așa cum este cazul Inelețului, din Munții Cernei, din județul Caraș-Severin, sărbătorile de Paști sunt așteptate cu sufletul la gură, de către întreaga comunitate, dar și de oaspeții ce vin din toate colțurile țării și nu numai.

Luni, 25 aprilie, în a doua zi de Paști, Prietenii Naturii Banat invită turiștii să dea din nou, mâna cu natura, cu oamenii, să simtă taina sărbătorilor pascale în cătune izolate și să deguste din preparatele tradiționale. Amintirea evenimentelor frumoase din anii trecuți cu multe acțiuni de voluntariat și cu multe acțiuni de solidaritate socială, organizate acolo le-a adus dorința de a da din nou mâna cu oamenii și cu natura din acele locuri.

1inelet5

Prin urmare, toți cei care vor să retrăiască anii copilăriei de la sat, sunt invitați într-o lume de basm, în locuri pline de povești, unde vor întâlni oameni minunați. Se va gusta din produsele localnicilor și se vor bucura de ospitalitatea oamenilor, dar și de frumusețea răpitoare a naturii. Se va merge la Ineleț, profitând de vremea bună din weekend și de faptul că iarna în Munții Cernei nu este așa de aspră.

expresb 1000x100

Traseul este recomandat pentru persoanele cu condiție fizică medie și va avea și o porțiune expusă la accidentări, respectiv urcarea pe scările de lemn, poteca ce va duce în țara de dincolo de scări. (Organizatorii asigură un echipament suplimentar de asigurare). Traseul turistic este cel marcat cu triunghi roșu, respectiv Pod Ineleț – La Cârlige-biserica Ineleț – școala Ineleț – Cracu Mare-Vf. Pietrui – Puntea lui Stoian.

Excursia este o tură de intensitate medie în care se va merge aproximativ 13 km, diferență de nivel 600 metri, timp de parcurgere 7, în care sunt incluse și pauzele pentru odihnă, dar și pentru micile surprize. Așadar, dacă doriți să participați puneți o bifă pe particip și organizatorii vă vor contacta.

Plecarea este programată pentru luni dimineață, cu întoarcere seara. Ora de plecare va fi în jurul orei 07.00, iar locul de întâlnire va fi stabilit de comun acord cu participanții ce vor fi acceptați să participe în această excursie.