Sărbătoarea roadelor toamnei a umplut la Anina tarabele, dar mai așteaptă publicul

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mere, gogoșari și gogonele, miere, țuică, brânză și cârnați, producători din Caraș-Severin cu oferte frumos prezentate și îmbietori cu trecătorii prin fața tarabelor – Sărbătoarea „Roadele Toamnei la Anina”, ediția I – 2014, ține deschise porțile până sâmbătă seară.

Numeroși producători de legume și fructe, lapte și brânzeturi de oaie, capră și vacă, miere și alte produse apicole, dulcețuri, țuică bună de Fârlig, zacuscă și ciuperci de pădure proaspăt culese, murături și alte delicatese au atras publicul spre tarabele aromate, colorate, delicioase. E drept, oferta a fost mai mare ca cererea, poate și pentru că nu e zi obișnuită de târg și aninenii ies greu din casa caldă pe frigul de afară. 

Sărbătoarea are loc pe platoul ,,Bucegi”, locație care a găzduit și ruga de la început de septembrie. După ce la ora 10.00 s-au deschis standurile pentru primii cumpărători, la prânz a sosit primarul Gheorghe Românu, însoțit de vice-președintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, de directorul Camerei Agricole a județului Caraș-Severin, Pavel Nefir, dar și alte oficialități județene și locale.

,,Ideea este că după 1990, în orașul Anina nu s-a mai ținut o astfel de sărbătoare și cu această ocazie vrem să reînnoim sărbătoarea roadelor toamnei așa cum am sărbătorit până în 1989 pe platoul Maial. Am vrut să începem astăzi, vineri, această sărbătoare tocmai pentru a începe să obișnuim cetățenii noștri să urce pe acest platou… Într-adevăr este puțin mai greu, pentru că avem și persoane mai vârstnice, dar organizăm și transportul aici și avem toate condițiile pentru desfășurarea spectacolului și a cumpărării de produse de la acei minunați oameni care au venit cu produse la rugămintea noastră”, a spus primarul în cuvântul său de bun venit.

promovare banner maxagro Muzeul TM

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, a dorit să își exprime bucuria de a se afla la Anina la un asemenea eveniment căruia i-a promis sprijinul instituției. ,,Mă bucur că sunt, împreună cu colegii mei, prezent la deschiderea unei manifestări atât de deosebite aici, la Anina. Mă bucur că ați răspuns pozitiv și ați venit cu aceste produse din Caraș, ca ele să fie promovate tot timpul peste tot unde sunt locuitori și ai județului Caraș-Severin, dar mai ales sunt turiștii care trebuie să vadă gospodarii din Caraș-Severin. Cred că primarul de la Anina nu doar a adus roadele toamnei de la producătorii din Caraș, ci culege chiar roadele muncii dânsului”, a spus Ghiorghioni.

Sâmbătă, participarea se așteaptă să fie mult mai mare, iar vremea mai permisivă, cu atât mai mult cu cât atmosfera primește ajutor de la muzicanții de pe ,,bină”. Astăzi au fost ansamblurile ,,Hora Carașului” din Oravița și ,,Semenicul” din Reșița, cu sunet frumos lăsat să umple spațiul de formația condusă de Petrică Vița și solista Ramona Vița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647646629128″]

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Comments

  1. stefan mircea says:

    Dupa cum vad nu prea stiti adevarul despre Anina,niciodata din 1974 pana in 1989 ziua recoltei nu s-a tinut la Maial.S-a tinut in Breiner sau in centru.Ar fi mai bine daca pe viitor o sa va informati mai bine!!!!.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/