Interes redus pentru muncă la tinerii absolvenți

Mai puțin de 70 de tineri cărășeni au fost interesați de posibilitatea găsirii unui job la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată astăzi la Reșița.

Evenimentul care ar fi trebuit să scoată din case tinerii absolvenți de liceu sau de facultate, aflați în căutarea unui loc de muncă, a înregistrat la Reșița un rezultat trist, dar care reflectă realitatea de pe piața muncii județului: ofertă mică, cerere nesemnificativă. Doar 14 agenţi economici au participat la Bursa organizată la nivel local de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin. Ei le-au oferit absolvenţilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă puțin peste 40 locuri de muncă. Cifrele date publicității de instituția organizatoare arată și ele că au fost în holul principal al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița 16 agenți economici, cu 42 de locuri de muncă puse la dispoziția absolvenților. Au căutat un loc de muncă 66 de reșițeni, din care doar 39 de absolvenți din promoția 2014. Au fost selectați în vederea angajării 13 tineri, alți 3 fiind angajați pe loc.

La fel ca şi anul trecut, şi la această ediţie locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate, cele mai multe fiind in domeniul comerţului, serviciilor şi confecţiilor.  Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite posturi de  inginer proiectant,  inginer vânzări şi inginer electrotehnic”, transmite AJOFM la închiderea bursei pentru absolvenți.

Lucrătorii AJOFM au împărțit pliante și foi informative și au oferit consiliere celor care au avut întrebări și neclarități. Tot evenimentul s-a întins pe o durată de două ore, între 9.00 și 11.00.