Sărbătoare într-o comună cărășeană! Consiliul Județean asfaltează 1 km de drum!

Bucurie mare într-o comună din Caraș-Severin, după ce utilajele de asfaltare au intervenit pe Drumul Județean 608B. Consiliul Județean mai pune astfel pe lista realizărilor un kilometru de tronson asfaltat din cei 54 promiși până în 2020.

Motiv de bucurie pentru locuitorii din Zorlențu Mare. Consiliul Județean a intervenit pentru reabilitarea kilometrului de drum județean care tranzitează comuna. Muncitorii au turnat ieri stratul de uzură. „Drumul are o lățime de 5 metri. S-a turnat dintr-o bucată și urmează încă o jumătate de metru în fiecare parte cu pietriș, călcat cu buldozerul și făcută pantă pentru a se scurge apa către șanțuri. Sunt 1.050 de metri de intravilan de drum județean. Și asta înseamnă de la marginea satului, de la ieșirea spre Zorlencior, până la șoseaua pe care o avem în localitate”, explică primarul Martin Cornea pentru Express de Banat.

leader board 728 x 90 px

Anunțul a fost făcut și pe pagina de Facebook a comunei Zorlențu Mare, fără să lipsească micile înțepături și laudele adresate mai marilor de la Județ… „După doar doi ani din primul mandat și după intervențiile Consiliului Județean pe drumul Brebu – Zorlenț și Zorlenț – Zorlencior, apare încă un kilometru de drum județean asfaltat, din intravilanul localității Zorlențu Mare, în ciuda zvonurilor mincinoase că nu se va realiza nimic. Mulțumim, CJ CS!”.

CITEȘTE ȘI: Marea asfaltare a drumurilor din Caraș-Severin: 54 de kilometri din 900!

Veștile bune nu se opresc la kilometrul de drum asfaltat de Consiliul Județean. Primăria a depus un proiect pe PNDL 2, prin care are alocate 7,65 milioane de lei pentru „Modernizarea rețelei stradale în comuna Zorlențu Mare, jud. Caraș – Severin”. Lucrurile sunt deja avansate și, spre deosebire de alte proiecte care s-au lovit de lipsa unor firme interesate, pentru proiectul de față s-au înscris 8 societăți, 7 dintre ele fiind în continuare în cursă.

„Avem un proiect semnat la Ministerul Dezvoltării care se află în faza de achiziție și consultanță, iar apoi urmează licitația pentru asfaltarea întregului tronson Zorlencior – Zorlențu Mare. Suntem în faza de licitație, se evaluează ofertele tehnice, urmează oferta financiară și sperăm să avem un câștigător. S-au făcut procesele verbale cu toți licitatorii, iar după oferta tehnică, urmează oferta financiară. Mai sunt 7 firme valide acum. Se pare că există interes pentru aceste drumuri, pentru că lucrarea e destul de amplă, cu șanțuri de beton, cu 290 de podețe de acces la proprietăți, 5,8 km în total”, spune edilul-șef Martin Cornea.

Singurul lucru de care se teme primarul este tergiversarea cauzată de obișnuitele contestații. „Dacă nu există contestații la licitații, eu zic că în 2-3 luni putem să avem câștigătorul căruia să îi dăm ordinul de începere a lucrării. Sper să nu se conteste constructorii între ei și să ne lungim acolo. Sper să nu fie cazul și să ne apucăm de treabă”.