Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunță că au fost depistate încă șapte focare de coronavirus, dintre care cinci, la Spitalul Județean din Timișoara. Reprezentanții unității sanitare spun că toate cazurile au fost identificate în urma testărilor efectuate la întoarcerea personalului medical în ture. Acestea au fost asimptomatice, iar acum se află în izolare la domiciliu.
Două dintre focarele noi au fost depistate la o firmă de distribuție de butelii de gaz (5 cazuri), din Timișoara. Altul, la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Jimbolia, cu șapte cazuri de coronavirus.
În ceea ce privește Spitalul Județean, au fost înregistrate 20 de cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, patru cazuri în rândul cadrelor din secția de Neurologie 2, alte trei la Nefologie și câte patru la Chirurgie III și la Laboratorul de Hematologie.
„Personalul lucrează în ture și este testat periodic. La ultima testare, efectuată înaintea intrării pe ture, am descoperit o serie de persoane asimptomatice care au fost trimise în izolare la domiciliu. Pentru siguranță am testat și secțiile în întregimea lor și nu am găsit cazuri suplimentare. La fel am testat și pacienții și nu am găsit cazuri, ceea ce înseamnă că protocoalele au fost respectate. Având în vedere creșterea cazurilor în județ și că acest personal a venit în urma unei pauze de aproximativ două săptămâni, considerăm că este foarte bine să i-am depistat la timp și nu au apărut focare în interiorul spitalului. Din punct de vedere strict al definiției este considerat focar, dar faptic nu sunt focare pentru că nu s-au răspândit în spital. Testăm în continuare, iar important este că spitalul e în siguranță și nu se impune carantinarea secțiilor”, a spus managerul unității sanitare, Raul Pătrașcu.
Spitalul Județean din Timișoara mai apare pe lista focarelor cu alte două secții: Urologie (9 cazuri) și Politraumatologie (19 cazuri).
În total, în județul Timiș, sunt monitorizate 23 de astfel de situații, iar pe listă se mai află: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (8 cazuri), Penitenciarul Timișoara (136 de cazuri), Universitatea de Vest (5 cazuri), Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Buziaș, cu 14 cazuri pozitive, Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (117 cazuri), Centru de Îngrijiri pentru Persoane Vârstnice din Bacova (9 cazuri), OncoHelp Timișoara (39 de cazuri), Club Sportiv Ghiroda (10 cazuri), Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități Recaș (4 cazuri) și Centrul pentru Persoane Vârstnice din Bacova (18 cazuri), Creșa nr.2 Cosânziana din Timișoara (3 cazuri) și Centrul pentru Persoane cu Handicap Ciacova (9 cazuri).
În ultimele 24 de ore au fost finalizate peste 100 de anchete epidemiologice, iar în desfășurare mai sunt 269..
Societatea Help Trans din Oravița angajează inginer în construcții civile. Se oferă salariu de 3000 de euro, net. Specialiștii în construcții și materiale, al producerii betonului și al exploatării...
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Șeful PSD Caraș-Severin a fost învestit în funcția de președinte, într-un entuziasm general, care-l obligă să dezvolte, în sfârșit, Banatul de munte. Câștigător al alegerilor din 9 iunie, Silviu...
Help Trans angajează inginer construcții civile – 3000 euro net!
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281