Şapte noi cazuri de coronavirus şi un deces în judeţul Timiş. „Suntem aproape la capacitate maximă cu cazurile care au venit în ultimele zile”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Situaţia alarmantă la nivel naţional, unde au fost confirmate de ieri până astăzi 416 cazuri noi de coronavirus, începe să se reflecte şi în judeţul Timiş. Şapte pacienţi au fost internaţi în ultimele 24 de ore la „Victor Babeş”. Câțiva provin de la Lugoj, unde la o fabrică a izbucnit un adevărat focar.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat şi un deces cauzat de noul virus, al unei persoane care suferea de obezitate morbidă. Avea 180 kg.

„Da, într-adevăr cazurile au crescut cu mult faţă de săptămâna trecută. Avem 23 de cazuri, majoritatea sunt din judeţul Timiş. În momentul de faţă ne confruntăm cu un focar de la Lugoj, de la Hella, iar o parte dintre pacienţii care au fost intenaţi în ultimele 24 de ore reprezintă contacţi ai pacienţilor deja confirmaţi în focarul de la Hella. Au fost 7 pacienţi internaţi în ultimele 24 de ore şi a fost şi un deces, transferul unei paciente de la Spitalul Municipal, pacientă cu comorbidităţi, cu obezitate morbidă, 180 de kg, a decedat azi-noapte”, a precizat Diana Manolescu, director medical al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicii spun că ne confruntăm într-adevăr cu un val nou, iar creşterea este dublă faţă de acum o săptămână. Se apelează la spitale-suport, pentru că „Victor Babeş” se află aproape la capacitate maximă cu cazurile care au venit în ultimele zile.

„Noi voiam ca Spitalul Victor Babeş parţial să se deschidă şi pentru alte boli, nu doar pentru COVID. În momentul în care numărul de pacienţi este foarte mare nu vom putea face acest lucru. Sper să nu ajungem în situaţia Braşovului sau a Bucureştiului sau a Constanţei sau Iaşiului, care nu mai au loc pe Terapie Intensivă. Noi nu avem pacienţi la Terapie Intensivă, dar secţia pe care am alocat-o COVID-ului e aproape plină, mai avem un salon liber. De luni va trebui să transferăm pacienţi cu forme uşoare în spitale-suport, conform legislaţiei”, a adăugat Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.