Șapte centre de vaccinare anti-Covid pentru copii, operaționale în Timiș

vaccin adolescenti

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că în județul Timiș sunt deja operaționale cabinete de vaccinare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 în Timișoara, Dumbrăvița, Lugoj, Sânnicolau Mare, Gătaia și Jimbolia. 

Potrivit DSP Timiș, cabinetele de vaccinare au fost amenajate astfel: la Timișoara – la Fundația pentru Tineret și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, un centru este operațional la Dumbrăvița, la Lugoj – în sala de sport, la Sânnicolau Mare – în căminul sportiv, la Casa de Cultură Gătaia și la Spitalul dr. Karl Diel din Jimbolia.

De asemenea, în Timiș, 33 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea să îi vaccineze pe copii, în cabinetele lor.

CITEȘTE ȘI: Începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani! Patru centre pregătite în Caraș-Severin

Potrivit celor mai recente informații oficiale, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor putea fi imunizați anti-Covid din 26 ianuarie. Programarea se va putea face în centrele de vaccinare ce se regăsesc în plaforma P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. În platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice, la nivel naţional. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.