Săptămâna Europeană a Tineretului

Săptămâna Europeană a Tineretului are loc în perioada 24-30 mai în întreaga Uniune Europeană. În acest timp, tinerii de pe continent pot participa la evenimente gratuite pentru a discuta subiecte relevante, a arăta oportunitățile UE în domeniul tineretului și a sărbători povești de succes.

Săptămâna este organizată de Agențiile Naționale pentru Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate și de rețeaua Eurodesk. Aceste agenții sunt situate în fiecare țară europeană și ajută tinerii să facă schimburi cu alți tineri din alte țări europene. În 2021, Săptămâna Europeană a Tineretului va avea loc la nivel național și online.

leader board 728 x 90 px

Subiectul din acest an este „Viitorul nostru în mâinile noastre”. Tinerii europeni ar trebui să se gândească la întrebări și subiecte de genul: „Credeți că mai mulți tineri trebuie să fie activi și să facă front comun pentru un viitor mai bun? Ai vrea să trăim într-o societate mai incluzivă? Mediul este un subiect vital pentru tine? Este important să creați un spațiu în care să vă împărtășiți opiniile și să aflați despre noi modalități și oportunități de a aduce contribuții semnificative. Pentru că viitorul tău este în mâinile tale.”

În România, în total sunt 34 de evenimente în timpul săptămânii despre participarea activă în societate, incluziune și diversitate, schimbări climatice, protecția mediului și durabilitate, dar și despre sănătate și recuperare.

Cele mai apropiate evenimente de Reșița sunt în Timișoara: „Jocuri care modelează mintea copiilor”, Arad: „Europa pentru noi” sau „Vorbind despre climă” în Craiova. Dacă sunteți interesat de alte evenimente, acestea pot fi văzute pe site-ul portalului european pentru tineret.

Autor: Amelie Cohrs
Traducere: Dan Trisca